CN Flex
Image default
Gezondheid

Zadelkruk voordeel in Nederland en België

Zadelkruk alleen voor professioneel gebruik?

Zadelkrukken worden door veel professionals gebruikt. Een zadelkruk zie je veel in tandartspraktijken, schoonheidssalons, winkels, laboratoria, kinderdagverblijvens, kapsalons en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uiteraard is dit niet zonder reden.

Als men langdurig in dezelfde houding moet werken of waar mobiliteit op de werkvloer vereist is, is een zadelkruk een uitkomst. Deze verrijdbare kruk heeft een ergonomisch gevormde zadelzitting die er voor zorgt dat men in een gezonde en actieve werkhouding zit. Door deze houding staan de bekken in de juiste positie en voorkomt zo beknelling van de bovenbenen. Dit kan op termijn een hoop lichamelijke klachten voorkomen.

Naast het bekende model is er ook een zadelkruk met rugleuning verkrijgbaar. Deze rugleuning is dicht tegen de zadelzitting geplaast en kan los van het zadel in hoogte verstelt worden. De rugleuning is letterlijk een steuntje in de rug om een goede en correcte zithouding aan te nemen.

Zadelkruk voor thuis?

Een zadelkruk met of zonder rugleuning kan van groot nut zijn als u wat slechter ter been bent of niet langdurig kunt staan. Denkt u eens aan normale huishoudelijke taken zoals strijken of het eten klaar maken. Met een zadelkruk heeft u een handig en licht zitmeubel waarmee u op de juiste hoogte uw taken kunt uitvoeren zonder dat u hierbij moet blijven staan.

Heeft u een hobby waarbij u langdurig in dezelfde houding zit schaf dan om dezelfde redenen als de professionals een zadelkruk aan en voorkom onnodige lichamelijke klachten zodat u uw hobby kunt blijven uitoefenen.

Zadelkruk kopen

Zadelkrukken zijn er in veel uitvoeringen en prijzen maar voor een goede zadelkruk hoeft u niet veel geld te investeren. Wel is het belangrijk om een zadelkruk te kopen die voor u de goede zithoogte heeft zodat u in een juiste zithouding uw werkzaamheden kunt verrichten. Indien mobiliteit op de werkvloer van belang is koop dan een kruk met soepel lopende zwenkwielen die geschikt zijn voor de ondergrond waar de zadelkruk op staat.

Zadelkrukken koop je bij voorkeur bij een specialist die u van een goed advies kan voorzien. Onderstaande webwinkels hebben een jarenlange ervaring in het verkopen van verrijdbare krukken zoals een zadelkruk en tabouret.

Goedkopezadelkruk.COM

Goedkopetabouret.NL

Zadelkruk-Tabouret.NL

Tip!

Een zadelkruk heeft weining onderhoud nodig. Indien u deze kruk op wielen wilt schoonmaken doet u dit dan met een handwarm sopje en een eenvoudig schoonmaakdoekje. Het is aan te raden om de wieltjes regelmatig te ontdoen van stof zodat deze soepel blijven rollen.

Krukken

Naast de zadelkruk kennen we natuurlijk nog de traditionele houten kruk op vier poten. Deze handige hulp in het huishouden is niet in hoogte verstelbaar maar is in veel huisgezinnen niet meer weg te denken. Ook de tabouret is een graag geziene gast in huis maar doet toch vooral dienst bij artsen, pedicures, opticiens en verplegend personeel. De tabouret heeft veel overeenkomsten met de zadelkruk maar heeft in plaats van een zadelzitting een ronde zitting die vlak van boven is. Een kruk met comfortabele zit-eigenschappen en door zijn soepel lopende zwenkwieltjes makkelijk verplaatsbaar.

http://www.tabouretbenelux.com/zadelkruk

Gerelateerde artikelen

Opzoek naar een bioresonantie therapie in Groningen?

Nieuwe tegenstander voor botox in opkomst?

De meest voorkomende tennisblessures