CN Flex
Image default
Gezondheid

Een start maken met sapvasten

“De dikke darm herbergt veel van de microben die ons thuis noemen. Zij zijn onze vrienden en houden ons veilig. Als we onze microben van streek maken – zoals bij antibiotica – kunnen slechte bacteriën, zoals Clostridium difficile [de bacteriën achter infectieuze diarree], zich verplaatsen en ziekten veroorzaken,” zei Gershon.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

De meest voorkomende bijwerkingen van darmreiniging zijn misselijkheid, braken, diarree en buikpijn, volgens de Mayo Clinic. Afhankelijk van de reinigingsoplossing en de hoeveelheid water die wordt gebruikt, kunnen patiënten een dramatisch verlies aan elektrolyten ervaren. Case rapporten documenteren ernstige medische aandoeningen, zoals nier- en leverfalen, luchtembolie, rectale perforaties, bloedinfecties en overlijden door dysenterie.

Maak kennis met de vetcel
Een derde, algemeen ontgiftingsschema wordt gedaan met vasten, sappen, het inslikken van een kruidenoplossing of het eten van een rauw dieet.

Onderzoek heeft echter niet aangetoond dat bepaalde voedingsmiddelen of kruiden effectief zijn in het trekken van giftige stoffen uit het bloed of de organen. Sommige voorstanders van deze detox therapieën beweren dat vasten of sappen zal helpen bij het verbranden van vetcellen, die volgens hen toxines bevatten. Maar dit idee is geen wetenschappelijk verantwoord argument, volgens Gershon, die zei dat de verbranding van vetcellen geen verband houdt met het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam.

Het drastisch beperken van de voedselinname door middel van vasten of een extreem dieet kan volgens zowel Volpe als Gershon ook veel stress veroorzaken op iemands lichaamssystemen. Uitdroging is een ernstig risico voor mensen die vasten, aldus Volpe.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

“In de meeste gevallen zijn de lever, nieren en darmen zo goed dat ze zelfs de domheid van de ergste beledigingen in de voeding kunnen overwinnen,” zei Gershon. “Spuitende en reinigende, echter, duwen het systeem op een extreme manier. Ze zijn gevaarlijk, zelfs als de meeste mensen overleven. Maar waarom een risico nemen zonder winstoogmerk?”

In de oude bijbelse tijd was vasten een gebruikelijke methode om het lichaam te reinigen om schadelijke gifstoffen te verwijderen. Vandaag de dag wordt een groot aantal ontgiftingsmethoden – van het verhogen van vloeistoffen in de dagelijkse voeding en het niet eten van verwerkt voedsel tot het vermijden van industriële vervuiling, herbiciden en chemicaliën – door miljoenen mensen gebruikt. Andere veel voorkomende vormen van lichaamsreiniging zijn onder andere meer beweging en saunagebruik om overvloedig zweten te bevorderen, waardoor giftige stoffen uit het systeem vrijkomen.

Ontgifting is een natuurlijk proces waarbij het lichaam zich ontdoet van giftige stoffen door middel van zweet, gal, urine of uitwerpselen. Een detox dieet of reiniging verwijst naar een specifieke manier van eten en leven, meestal voor een bepaalde periode, om dit detox proces mogelijk te versnellen. Een detox dieet is vergelijkbaar met een reinigingsdieet, hoewel het woord “detox” specifiek verwijst naar het verwijderen van “giftige stoffen” uit je lichaam.

Sommige voedingsdeskundigen beweren dat het lichaam kan ontgiften op zijn eigen – uw organen en het immuunsysteem doen voortdurend dit werk – en dat u niet nodig hebt om een speciaal detox dieet te volgen. Andere diëtisten ondersteunen het idee van ontgiften met behulp van voedingstherapie. Detox dieetaanbevelingen kunnen variëren van kortstondige vasten met alleen water (of sap) tot het volgen van een lange termijn, gezond, volledig voedsel dieet. Ik ga meestal “koude kalkoen” op eenvoudige koolhydraten wanneer ik moet ontgiften en eet in plaats daarvan een grote verscheidenheid aan vers fruit en verse groenten met mager eiwit of peulvruchten. De lengte van de tijd is aan jou.

Gastro-enteroloog en voedingsdeskundige Anil Minocha, MD, beveelt in zijn boek, het Seven-X Plan for Digestive Health, detox aan, waarin hij stelt: “Onze darmen worden elke dag blootgesteld aan een heleboel verschillende voedingsmiddelen, verontreinigende stoffen en toxines. Net zoals we een “schijf schoon” moeten maken om onze computer om de paar dagen soepel te laten werken, is onze super geladen gastro-intestinale (GI) supersnelweg geen uitzondering”.

Net als Minocha, ondersteunen veel professionals in de geïntegreerde geneeskunde het idee van vasten en ontgiften op korte termijn, terwijl anderen gewoonweg mensen aanmoedigen om een voedzaam dieet te volgen voor langetermijnvoordelen. Een waarschuwend woord van Minocha met betrekking tot detox: “Praat altijd met je arts voordat je je dieet verandert, inclusief het snel aanpassen van je dieet.

Bovendien moeten zwangere en borstvoedende vrouwen, kinderen en mensen vermijden om te vasten en medisch advies inwinnen voordat ze hun voeding drastisch veranderen.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Een Detox Dieet beginnen

Een specifiek detox dieetplan kan u interesseren als u op zoek bent om uw immuunsysteem te stimuleren, te herstellen van een ziekte of wanneer het goed voor u voelt. De in Florida gevestigde dokter van Oosterse Geneeskunde, Kasie Carlson, biedt praktisch advies aan haar klanten in de strandstad van de Golf van Safety Harbor. “Een gemakkelijke manier om detox of reiniging in het dieet te integreren, vooral voor iemand die nieuw is in het concept, is het maken van een plan om één ongezonde gewoonte per week te elimineren,” zegt Carlson. Een geleidelijke progressie maakt het gemakkelijker voor uw lichaam om zich aan te passen. “In de eerste week elimineert u bijvoorbeeld cafeïne. In week twee, knip verwerkt voedsel uit. Deze langzame introductie tot het elimineren van giftige stoffen gaat 30 dagen of langer door, waardoor je lichaam minder snel in de detox terechtkomt,” legt ze uit.

Terwijl degenen die lijden aan ziekte kunnen profiteren van ontgiften, moeten ze extra auto zijn.

https://www.sap.je/sapvasten/

Gerelateerde artikelen

Een faalangsttraining helpt u in de toekomst

Voor welke klachten terecht bij fysio Bergeijk?

De meest voorkomende tennisblessures