CN Flex
Image default
Gezondheid

Wanneer draag je een gelaatsscherm?

Wanneer draag je een gelaatsscherm?

Bij sloopwerkzaamheden, lassen, bouwprojecten of soortgelijke risicovolle activiteiten is een goede gezichtsbescherming belangrijk om schade aan gezicht, ogen, mond of huid te voorkomen. Personen die tijdens hun werk risico lopen op letsel aan het gezicht, moeten een goedgekeurd gelaatsscherm aanschaffen om op de werkplek te dragen. Wanneer is het dragen van een gelaatsscherm het meest aangewezen? Wat zijn de voordelen van het dragen van een hoogwaardige gelaatsscherm? Dat lees je in deze blog.

Wanneer een gelaatsscherm dragen nodig is

In bepaalde beroepen is het dragen van een gelaatsscherm essentieel. Dit geldt vooral voor mensen die werken in beroepen waar ze blootstaan aan het risico van letsel aan het oog en andere delen van het gezicht. Denk aan werkzaamheden met houtsnippers, bijtende vloeistoffen, infraroodstraling, vuur- of laserstralen of UV-stralen. Ook zien we tegenwoordig gelaatsschermen terug in de medische wereld. Een gelaatsscherm wordt dan altijd gedragen in combinatie met een medisch mondkapje. Wanneer u een kettingzaag gebruikt om boomstammen te zagen, kunt u een kunststof gelaatsscherm of een helm met gaasbescherming gebruiken. Voor elektrisch lassen wordt een gelaatsscherm met een kleine vierkante opening gebruikt. Dit wordt ook wel een automatische laskap of passieve lashelm genoemd.

Het dragen van een gelaatsscherm tijdens het werk heeft vele voordelen

Het gebruik van gelaatsschermen vermindert de kans op ongevallen en verwondingen aanzienlijk. Alleen al om die reden zijn gelaatsschermen sterk aan te bevelen. U of uw personeel kan veilig werken en daardoor een klus sneller klaren als er gecertificeerde gelaatsschermen worden gebruikt. Verder is het prettig dat er gelaatsschermen voor specifieke werkzaamheden beschikbaar zijn, die bescherming bieden wanneer dat nodig is. Monteurs gebruiken bijvoorbeeld gelaatsschermen voor UV-bescherming en zijn gemaakt van splintervrij polycarbonaat, terwijl de gelaatsschermen van ziekenhuispersoneel gemaakt zijn van duurzaam polycarbonaat en maximale bescherming bieden tegen besmettelijke druppels.

Ben je op zoek naar een hoge kwaliteit faceshield of een andere vorm van gelaatsbescherming? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een verscheidenheid aan gelaatsschermen te koop aan, en we zijn er zeker van dat je er een zult vinden die ideaal is voor je behoeften. Onze gelaatsschermen en faceshields zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten om aan de eisen van elke toepassing te voldoen.