CN Flex
Image default
Gezondheid

Een massage in tijden van corona

Na een drukke week van veel stress en werk wil je echt wel eens even lekker jezelf verwennen, dat kan met een lekkere maaltijd zijn, een beauty verzorging of een heerlijke massage. Massages kan je tegenwoordig heel makkelijk boeken. Je kunt naar een spa gaan waar je gelijk lekker in de sauna of het turksstoombad kan ontspannen, of je kan een losse massage boeken in een massage salon. Heb je lekker veel tijd en heb je echt zin in een volle dag ontspanning? Dan kun je beter kiezen voor een spa & sauna wellness. Heb je maar eventjes de tijd, dan kun je lekker alleen genieten van een massage die zo lang kan duren als je zelf wilt. Nu helaas door Corona is het niet mogelijk om in een welness resort te ontspannen, wel is het mogelijk om bij een massage salon een afpsraak te maken. Hoe gaat dat momenteel in zijn werking en welke maatregelen zijn hier voor van toepassing? Dat vertel ik hieronder.

Maatregelen massage salons tijdens corona 

Vanaf 3 maart 2021 zijn er weer een aantal maatregelen versoepelt. De meeste contact beroepen mochten weer open, zoals kappers, chiropractors en masseurs. Wil je bij een masseur of massage salon een massage boeken? Dan gaat dat als volgt:

– Je plant van te voren een afspraak in. 

– Iedereen draagt een mondkapje. Zodra je in de behandelkamer bent mag je zelf bepalen of je het mondkapje ophoud of niet. 

– er kunnen maximaal 2 personen tegelijk gemasseerd worden.

– gebruik van extra hygiënische handdoeken.

– in de wachtkamer staat desinfecterende gel. 

– je mag je handen wassen voor en na de behandeling.

– zelf je jas ophangen.

– kamers en deurknoppen worden meerdere keren schoongemaakt. 

Zo ziet u dat er genoeg maatregelen genomen worden om toch een welverdiende massage kunnen krijgen. Kortom het is dus zeker mogelijk om een massage te boeken. 

 

Gerelateerde artikelen

Kwalitatieve zorg voor uzelf en uw gezin?

E-sigaret dampen i.p.v roken.

De belangrijkste voordelen van vet bevriezen op een rij