CN Flex
Image default
Gezondheid

Ga naar de chiropractor en laat uw rug kraken

Rugklachten zijn vervelend en zijn bovendien divers. Zo ervaart u vaak pijn en stijfheid. Ook kunt u motorische problemen krijgen als u last heeft van uw rug. Zeer sterke bewegingen die abrupt plaatsvinden zoals tillen, verstrekken en een verkeerde houding kunnen rugklachten teweegbrengen. Vaak zijn rugklachten ook het gevolg van een ongeval. Als u zwaar tilt en bewegingen vaak herhaald kan rugpijn optreden. Daarnaast is rugpijn soms een oorzaak van een verkeerde (zit)houding. Bijvoorbeeld door een verkeerd afgestelde stoel of bureau op het kantoor waar u werkt. Soms schiet rugpijn er ineens in en komt u niet zomaar van de klachten af. Dan kunt u uw rug kraken bij de chiropractor. Het kraken zorgt ervoor dat spieren worden gestrekt. U beleeft vervolgens een stuk meer soepelheid in uw rug waardoor de pijn automatisch minder wordt.

Rug kraken en rugpijn aanpakken

Bij rugpijn zijn spieren meestal overbelast. Dit kan dus door een plotselinge beweging ontstaan of door een beweging die men anders nooit maakt. De spieren hebben niet genoeg kracht voor deze beweging. Er wordt door de kraker een palpatie onderzoek naar de soepelheid van de spieren gedaan. Vaak komt er ook nog wat uitgebreider onderzoek bij kijken, zoals onderzoek naar neurologische afwijkingen. Verder kan de chiropractor passend advies geven over schoenen, bewegingen, leefstijl en voeding om de rugklachten terug te dringen.

Pijn rondom de nek

Pijn in de nek is zeer onprettig. Meestal voelt de nek wat stijf aan en heeft u moeite met het bewegen van uw hoofd en het draaien van uw nek. Een stijve nek komt vaak voor. Bijvoorbeeld als u op een verkeerd kussen slaap of een verkeerde slaaphouding heeft. Maar ook stress, kou en eenzijdige bewegingen kunnen klachten aan de nek veroorzaken.
Soms is een infectie als hersenvliesontsteking, een keel of oorontsteking de oorzaak van nekklachten. De kraker zal daarom eerst goed onderzoek doen voordat de nek wordt versoepeld. De spieren in de nek kunnen worden gekraakt om de nek weer van de pijn af te helpen. U merkt na een aantal behandelingen dat u steeds minder klachten krijgt.

Heeft u klachten aan uw rug of nek? Laat uw rug kraken bij de chiropractor Bennekom. Bel voor een intakegesprek.