CN Flex
Image default
Gezondheid

Slecht slapen omdat je stress ervaart? Volg deze tips!

Hier zijn een paar tips om u te helpen een goede “slaaphygiëne” te oefenen, zodat u zowel uw lichaam als uw geest kunt ontspannen:

Ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed en word wakker, ook in het weekend.

Wees verstandig. Probeer kort voor het slapengaan een ontspanningsstrategie die mindfulness, diepe ademhaling of meditatie omvat, die allemaal de slaaptijd en -kwaliteit verbeteren.

Schakel schermen vroegtijdig uit.

Het blauwe licht dat wordt uitgestraald door digitale apparaten, waaronder tv’s, telefoons, laptops en tablets, kan de interne klok van uw lichaam verstoren, dus vermijd ze voordat u naar bed gaat. Het vinden van een technologievrije manier om tot rust te komen, kan stress helpen verlichten.

Neem een ​​warm bad of douche om te ontspannen.

Als u van warm water naar een koelere slaapkamer gaat, zal uw lichaamstemperatuur dalen, waardoor u zich natuurlijk slaperig voelt.

Schapen tellen.

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt. De reden hiervoor is dat wanneer je je hersenen op één ding concentreert, je uitschakelt. Je kunt ook proberen je op je ademhaling te concentreren, bewust diep in- en uitademen, totdat je je rustiger voelt.

Vermijd cafeïne, alcohol, grote maaltijden, voedingsmiddelen die brandend maagzuur veroorzaken en het drinken van veel vocht gedurende enkele uren voor het slapengaan.

Oefen regelmatig lichaamsbeweging.

Lichaamsbeweging is een geweldige stressverlichter en het is aangetoond dat het de slaapkwaliteit verbetert, vooral voor mensen met slapeloosheid. Maar zorg ervoor dat je intensievere trainingen niet te dicht bij bedtijd zijn. Probeer je workouts in ten minste drie uur voordat je inlevert te krijgen.

Meer tips omdat je niet kunt slapen door de stress? Ga dan naar dit artikel.

https://nickdewaard.nl/niet-kunnen-slapen-door/