CN Flex
Image default
Gezondheid

Donkere vlekken na acne

Donkere vlekken na acne

Tijdens de pubertijd heeft bijna iedereen wel last van acne. Voor sommige mensen is acne echter een blijvend probleem. Een vette huid kan zorgen voor puistjes op je gezicht. Dat is natuurlijk al vervelende genoeg. Na genezing van deze puisjes kun je echter donkere littekens blijven zien waardoor je nog niet van die vlekjes af bent.

Hoe ontstaan die donkere vlekken?

Donkere vlekken ontstaat vaak bij genezing van een verschillende huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem, maar bijvoorbeeld ook insectenbeten. De oorzaak van de verkleuring is nog niet helemaal bekend. Wel bekend is dat bij genezing van de huid verschillende stoffen vrij komen, die ook kunnen zorgen voor verkleuring. Wanneer je met die plekjes onbeschermd de zon in gaat kunnen zij nog donkerder worden.

Hoe kom je van de verkleuring af?

Een van de bekendste behandelwijzen is misschien met lasertherapie. Doormiddel van licht wordt de aanmaak van pigment geremd waardoor de vlekken minder donker worden. Voor sommige, voornamelijk donkere, huidtypen kan laserbehandeling juist averechts werken. Blekende crèmes zijn daarom ook een veelgebruikte behandelmethode. Deze crèmes bleken de donkere huid tot het punt dat zij niet meer opvallen ten opzichte van de rest van de huid.

Een crème op natuurlijke basis

Een van de blekende crèmes is Skin light. Deze crème is gemaakt op natuurlijke basis en bevat geen parfum. Omdat de crème ook PH neutraal is, is hij geschikt voor alle huidtypen. De crème kan voor langere periode worden gebruikt. Door tweemaal per dag de crème te smeren, zullen donkere vlekken met een paar weken oplichten.

http://www.huidbleken.net/donkere-pigmentvlekken-het-gezicht/