CN Flex
Image default
Mode en Kleding

Haarklem

De haarklem is ander middel om je haar vast te houden. De haarklem wordt meestal gebruikt bij lange staarten. Hierbij moet je er goed om denken dat er meerdere soorten haarklemmen zijn voor verschillende haartypen. Je zult dus goed moeten weten wat voor soort haar je hebt alvorens je een haarklem koopt.

Haarklem: de verschillende soorten

Als je een volle bos met haar hebt is het niet verstandig om een haarklem aan te schaffen die erg veel tanden heeft. Op die manier kun je namelijk niet gemakkelijk de haarklem in je haar vastzetten. Het tegenovergestelde is voor mensen met erg fijn haar. Die hebben namelijk juist wel een haarklem met veel tanden nodig om het op een juiste manier vast te zetten. Het is zeer belangrijk dit te weten alvorens je een haarklem koopt.

Haarklem, een sieraad?

Of de standaard haarklem als een sieraad benadrukt kan worden is aan jou. Feit is wel dat er haarklemmen op de markt zijn die meer hun best doen om als sieraad beschouwd te worden. Dit soort haarklemmen zijn bijvoorbeeld goudkleurig, zilverkleurig of bronskleurig. Bovendien kunnen ze vormen op de haarklem hebben. Dit kunnen bijvoorbeeld bloemen zijn, maar ook een zeester, zirkonia of parel.

Haarklem van Stay-in-Hair

Het merk ‘Stay-in-Hair’ heeft een speciale functie aan de haarklemmen gemaakt. Haarklemmen zijn namelijk bedoeld om goed vast te zitten en dit heeft het Stay-in-hair merk verzekert door rubber aan de haarklemmen te voegen. Op die manier blijven de haarklemmen namelijk goed vastzitten. Dit is vooral handig als je veel moet bewegen met je haarklem. Voor sporters is het dus een uitstekend product.

Kleine haarklem

De meeste haarklemmen zijn grotere haarklemmen die gebruikt worden voor één staart. Het is echter niet zo dat dit de enige beschikbare haarklemmen zijn. Je hebt ook kleine haarklemmen, deze zijn juist meer voor kleinere staarten en kunnen een bepaald model aanbrengen in je haar.

Bananenklem

Ja dan is daar de bananenklem, een opvallende naam. Deze naam heeft de klem enkel doordat de klem de vorm van een banaan heeft. De bananenklem is één van de grootste klemmen en is bedoeld voor een grote staart. Het hiervoor beschreven merk ‘Stay-in-Hair’ heeft dergelijke haarklemmen in haar assortiment. De haarklemmen van dit merk blijven door het rubber beter op zijn plek zitten. De bananenklem is er in vele kleuren verkrijgbaar waarbij er altijd wel één tussen zit die voor jou geschikt is.

 

Hoe duur zijn haarklemmen?

Haarklemmen zijn goedkoop online verkrijgbaar. Zo kun je ze al onder de 5 euro kopen. Als je een echt gouden haarklem wilt aanschaffen zullen ze duurder zijn dan nep goud. Echt goud kom je online niet veel tegen als het om haarklemmen gaat. Dit zal ermee te maken hebben dat haarklemmen als een accessoire gezien worden waar de gemiddelde consument niet al teveel geld aan uit wil geven. Het zijn ten slotte geen trouwringen of een dergelijk vergelijkbaar product. Om wel dit soort dure producten te ervaren zijn er tegenwoordig veel alternatieven op de markt. Te denken aan zirkonia stenen als vervanging voor diamanten.

http://www.ikbensieraden.nl/haar-sieraden-kopen/haarklem/