CN Flex
Image default
Electronica en Computers

Toepassingen van coderen

Coding and marking zien we overal om ons heen. Als je bewust om je heen kijkt zijn alle producten gecodeerd of gemarkeerd. Zo zijn de verschillende kabels in uw huis gecodeerd. Maar ook de producten die u in uw badkamer en keuken vindt. Het is zeer belangrijk dat deze producten worden gecodeerd. Wanneer er iets niet klopt aan het product kan er op die manier namelijk makkelijk worden nagegaan om wat voor specifiek product het gaat. Vaak wanneer een technisch product terug gaat voor reparatie wordt er om een code gevraagd. Op deze manier kunnen makkelijk via de computer de specificaties van het desbetreffende product worden opgevraagd. Zodoende kun je altijd het fabrieksgeschiedenis van het product zien.

Vaak kennen technische producten een kwetsbare ondergrond dat gecodeerd moet worden. Denk maar aan kabels of de accu van je telefoon. Voor verschillende producten zijn er verschillende technieken van coderen ontwikkeld. Zo zijn er verschillende machines en inktsoorten waar er mee wordt gecodeerd. Voor kabels wordt er vaak een kabel printer zoals de inkjet printer gebruikt. Dit is een printer van codes die op verschillende ondergronden makkelijk te gebruiken is. Zo kan het gebruikt worden voor zowel kabels maar ook in de farmaceutische industrie. Tevens kan het makkelijk worden toegepast op voedingsmiddelen.

Een andere toepassing die vaak wordt gebruikt voor het coderen is de hot foil printer. Bij een hot foil printer wordt er gebruik gemaakt van folie. De folie wordt door middel van hitte aan de oppervlakte aangebracht. De folie hecht zich direct aan de oppervlakte. Deze manier van coderen wordt voornamelijk gebruikt in de farmaceutische industrie en tevens voedingsmiddelen.

Producten moeten verplicht gecodeerd worden. Het is daarom ook zo dat we dit ook in alle producten die we om ons heen hebben kunnen terugzien. Voor verschillende industrieën zijn er verschillende geschikte codeer systemen ontwikkeld.

http://www.kba-metronic.com

Gerelateerde artikelen

Slimme koelkast of een Maaltijdbox?

Kies zelf je laptop

Data herstel biedt uitkomst na het verliezen van bestanden