CN Flex
Image default
Mode en Kleding

Dames harembroek

Meest comfortabele broek die er is

Dames harembroeken zijn gewoon de fijnste broeken die je kunt dragen als vrouw. En voor de man geldt hetzelfde, maar dan in een pasvorm speciaal voor heren. De broek zit lekker los en is heel fijn voor op het strand, maar ook kun je het prima dragen in de stad of eventueel naar je werk op een zomerse dag. Je ziet de broeken vooral terug in de yoga. Omdat je er zo lekker vrij in kunt bewegen.

 

Waar komt de harembroek vandaan?

Een harembroek herken je aan het lage kruis en een wijdvallende pasvorm. De oorsprong van dit ontwerp is geïnspireerd op de Turks-Arabische cultuur. Hier komt de naam harembroek ook vandaan. Je zag deze broeken voor het eerste in het straatbeeld in de jaren ‘70 en ‘80. Ook veel celebrities droegen deze fijne broeken. De harembroek is eigenlijk nooit meer zijn populariteit verloren.

 

De voordelen van een harembroek

We noemden het meest opvallende voordeel al hierboven: harembroeken voor dames zitten superfijn! Daarbij sluit de broekspijpen bij je enkels aan, zodat het niet alle kanten kan opwaaien of omhoog kruipen als je fietst. En ook niet als je je in allerlei bochten wringt tijdens een avondje yoga. Doe je aan poweryoga? Dan is juist een andere broek weer geschikt. Eén die nauwer op je benen aansluit.

 

Naast yoga is de harembroek ook gewoon heel stijlvol om dus de stad in te gaan of om lekker thuis te dragen. Misschien vind je dat net wat stijlvoller dan een joggingsbroek, ook al zit je thuis. Kijk trouwens ook eens bij de pofbroeken, als je een laag kruis net iets te laag vindt.

 

Combineren

En als je dan toch de stad in gaat of het strand en je trekt deze heerlijk zittende dames harembroek aan, combineer het dan met bijvoorbeeld een leuk stel sneakers. Dan heb je een mix tussen casual en sportief outfit gecreëerd. Op het strand staat slippers misschien beter. En wil je ook die zand tussen je tenen voelen natuurlijk.

https://www.fishermanspants.nl/harembroeken/