CN Flex
Image default
Mode en Kleding

De ronde zonnebril

De ronde zonnebril is eigenlijk al sinds mensenheugenis tijdloos. Een vaak gehoorde benaming voor de ronde zonnebril is ’tea shades’. Een vrije vertaling van de Engelse betekenis leert dat de vertaling voor tea shades is: psychedelisch, metaal rondomringde brillen gedragen in de 60-er jaren van de vorige eeuw door aanhangers van een vrije drung cultuur. Korter gezegd, zoals het ronde montuur ook vaak wordt genoemd: de hippie bril. De iconische status van de ronde zonnebril vindt zijn oorsprong in de 1960’s.

Cultbril

Degene die er voor het eerst mee gezien werd is natuurlijk John Lennon, cultfiguur, vredesactivist en zanger uit die 60-er jaren van de 20ste eeuw. Maar hedendaags zijn er nog genoeg musici die de ronde zonnebril als cultfashion statement gebruiken. Denk hierbij aan Heavy Metal rocker Ozzy Osbourne, de Engelse popzanger Sir Elton John en de zanger Liam Gallagher van Oasis. Onder de filmsterren is vooral Johnny Depp vaak te spotten met het ronde montuur.

Topmerken van zonnebrillen spelen erop in

Ook bij de grote fabrikanten van zonnebrillen is de ronde montuur niet meer weg te denken. Om er maar een paar uit te pikken: Ray-Ban, GUESS en Prada hebben in hun collectie de ronde zonnebril opgenomen.

Het merk Ray-Ban heeft met ronde groene glazen en een metalen omringd montuur met het unisex model: de Metal RB3447 gezorgd voor een chique, hipp(i)e uitstraling.

GUESS heeft met de Guess – GUP 7022 en de Guess – GU 7290 twee ronde zonnebrillen die zich vooral richten op jeugdiger publiek. Deze Guess zonnebrillen komen met gradient glazen (glazen die bovenin wat donkerder zijn dan onder).

Prada heeft met de PRADA – PR27NS ook de tea shades te pakken. Dit model wordt door Prada gepolijst tot in perfectie om de ronde zonnebril zijn naam eer aan te doen. Dit model is vaak te spotten in de filmstad Hollywood.

http://www.fuva.nl/zonnebrillen/ray-ban/round-metal-rb3447/

Gerelateerde artikelen

Grote maten herenkleding

Kleren maken de man

Witte shirts zijn een must voor elke kledingkast