CN Flex
Image default
Banen en opleidingen

Loopbaancoaching: ontwerp uw carrière voor maximale impact

Ben je benieuwd naar loopbaancoaching en hoe dit voor jou van nut kan zijn? Margreet Jonker, dé loopbaancoach, heeft 20 jaar ervaring in de wereld van ontwikkeling en sociale impact. Lees haar advies over hoe u uw carrièremogelijkheden kunt optimaliseren.

Na meer dan 20 jaar in de wereld van loopbaancoaching en sociale impact, heb ik geleerd dat de belangrijkste manier waarop je een positief verschil kunt maken in de wereld, is door werk te doen waar je van houdt en een leven vol betekenis te leiden. We hebben allemaal een unieke combinatie van natuurlijke talenten, interesses, doelen, passies, voorkeuren en vaardigheden en door je volledige zelf te benutten, kun je zowel een zinvolle bijdrage leveren als in vreugde leven. Loopbaancoaching kan je helpen om duidelijk te krijgen welke bijdrage je wilt leveren en hoe je daar kunt komen.

Ik koos voor loopbaancoaching vanwege mijn verlangen naar gelijkheid, rechtvaardigheid en kansen voor alle mensen, ongeacht waar ze geboren zijn of hun individuele omstandigheden. Ik ben geïnspireerd door de mensen met wie ik samenwerk. Ik heb geleerd dat ontwikkeling complex is en een hele reeks vaardigheden en sterke relaties vereist. Het is het meest effectief als het een samenwerkingsproces is dat is gebaseerd op wederzijds respect en waarbij gebruik wordt gemaakt van ieders sterke punten en middelen.

Vanuit de wens om loopbaanontwikkeling effectiever te maken, heb ik onderzocht welke soorten organisaties en projecten een blijvend verschil hebben gemaakt. Er zijn veel verschillende manieren om een ​​positief verschil te maken en ik vind het geweldig om mensen te helpen het pad te vinden dat het beste bij hen past.

 

Loopbaancoaching door Margreet Jonker

Door coaching kan ik mensen in alle fasen van hun leven betrappen om burn-out te voorkomen en hun zoektocht naar werk opnieuw af te stemmen op idealen. Burn-out ontstaat niet door moeilijk werk te doen, maar door werk te doen dat niet past bij jouw sterke punten en persoonlijkheid of door te werken voor bureaus die niet het soort leven ondersteunen dat ze willen leiden. Uitgebrande professionals veranderen de wereld niet! Sterke, zelfverzekerde en strategische professionals doen dat.

Aangezien er veel manieren zijn om via uw carrière een positieve sociale of ecologische impact te hebben, is het cruciaal om bij uzelf te beginnen. Ik focus me op de bijdrage die je wilt leveren en help je de mogelijkheden te verkennen waar je dat kunt doen. Als je werk doet dat past bij je sterke punten en persoonlijkheid, kun je uitkijken naar een lange en lonende carrière!

Ik gebruik loopbaanontwerp, het proces om je ideale werk voor te stellen en vervolgens een realistische strategie te bedenken om je zo dicht mogelijk bij je ideaal te krijgen. Zie jezelf als een kunstenaar die je levensmeesterwerk bewerkt, want dat is inderdaad wat je bent!

Carrièreontwerp werkt omdat het is gebaseerd op uw persoonlijke eigenschappen en kracht. Het maakt van het zoeken naar een baan een creatief en proactief proces, dat je kracht geeft en gaandeweg het zelfvertrouwen vergroot. En het eindresultaat is een perfect passende carrière. Om je carrière vorm te geven, zul je:

  • Onderzoek uw basis. Dit zijn de stukjes van jezelf – je sterke punten, doelen en visie – die je in je carrière wilt opnemen. Een carrière gebaseerd op je grondstoffen maakt je klaar voor succes, plezier en impact.
  • Maak een servettenschets van uw toekomst. Voordat u zich ergens aan vastlegt, geeft u prioriteit aan wat voor u het belangrijkst is en onderzoekt u welke banen en kansen het beste bij u passen. Dit omvat uw vaardigheden maar brengt u verder dan wat u kunt doen met wat u wilt doen.
  • Kies een carrièreontwerp dat u graag wilt maken! Het loopbaanontwerpproces omvat het opbouwen van uw netwerk, het identificeren van de organisaties waarvoor u wilt werken en het toewijden aan een duidelijke en boeiende toekomst.
  • Ontwikkel uw tools voor het creëren van een carrière – uw cv, uw sollicitatie, uw LinkedIn-profiel – om te laten zien dat u de perfecte persoon bent voor de door u gekozen carrière. Al uw tools voor het creëren van een carrière worden veel effectiever wanneer ze zijn gebaseerd op de vorige stappen. Uw cv en LinkedIn-profiel zijn geen chronologieën van uw werkgeschiedenis; het zijn marketingdocumenten die uw sterke punten, prestaties en potentieel laten zien.

Om effectief te zijn, moet je leren, groeien en jezelf en anderen uitdagen om op hun best te zijn. U hoeft dit niet alleen te doen! Daarom zijn we er om u te ondersteunen.

https://margreetjonker.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe uw technische stack topontwikkelaars kan aantrekken

Business coaching voor zzp : carrière switch maken?