CN Flex
Image default
Banen en opleidingen

Hoe uw technische stack topontwikkelaars kan aantrekken

Voor ontwikkelaars is de belangrijkste factor bij het evalueren van een baanaanbieding de technologiestack die ze zullen gebruiken. De tools en technologieën die worden geselecteerd als onderdeel van de kerntechnologiestack van een bedrijf, zullen een grote invloed hebben op het vermogen van het bedrijf om snel code te ontwikkelen en te implementeren en gemakkelijk te schalen.

Wat is de grootste zorg voor ontwikkelaars op de werkplek? Het gaat niet om geld, wekelijkse happy hours of zelfs hun collega’s. Dit is de code.

Als uw IT-rekruteringsteam invloed zal hebben op het binnenhalen van topontwikkelaars naar uw bedrijf, moet u hen laten zien dat u de technologie gebruikt die ze leuk vinden.

Voor IT-professionals is de belangrijkste factor bij het evalueren van een baanaanbieding de technologiestack die ze zullen gebruiken. Van de meer dan 80.000 respondenten zei 54% dat de programmeertalen, frameworks en andere technologieën waarmee ze zullen werken de belangrijkste criteria zijn bij het kiezen van een werkgever.

Hier zijn enkele tips voor het maken van een moderne stapel en hoe u deze kunt promoten, zodat u de beste softwareontwikkelaars voor uw team kunt aantrekken.

Wat is een technologiestack?

Wanneer een team of organisatie het heeft over hun technologiestapel, hebben ze het in feite over technologieën die samenwerken om hun product te creëren. Voor de meeste netwerktoepassingen omvatten de technologieën in de stack een interne taal, front-end framework en / of mobiele technologieën, een database en mogelijk een cloudserviceprovider, een webserver en / of een content delivery network (CDN). Voor geïnstalleerde applicaties gebruiken ze het besturingssysteem en de bijbehorende SDK, een programmeertaal, een grafische bibliotheek en mogelijk een database.

De technologiestack kan vaak veranderen op basis van veranderende technologiebehoeften, en veel bedrijven staan ​​hun software-ingenieurs toe om bij te dragen aan de ontwikkeling van de technologiesuite van een bedrijf. De stack kan ook aanvullende technologieën bevatten voor testen, analyse en CRM. Bedrijven kunnen enigszins verschillende technische stacks hebben voor de ontwikkeling van web- en mobiele apps.

De tools en technologieën die zijn geselecteerd als onderdeel van de core-stack van een bedrijf, hebben een grote invloed op het vermogen van het bedrijf om snel code te ontwikkelen en te implementeren en gemakkelijk te schalen. Het is absoluut noodzakelijk om een ​​technologiestack te kiezen met technologieën die een soepele integratie hebben en een grote open source-community, zodat uw ontwikkelingsteam kan putten uit de kennis van anderen bij het schrijven van code.

Bij Stack Overflow is de tech-stack bijvoorbeeld zo belangrijk voor het bedrijf dat ze deze op de voorpagina’s van het bedrijf zetten. Elk IT-personeel dat een bedrijf wil inhuren, moet zich op zijn gemak voelen met de technologie die een potentiële werkgever gebruikt, dus bedrijven hebben een plek nodig (op Stack Overflow Talent of elders) om transparant te zijn over hoe ze hun werk doen.

Welke technologieën behoren tot uw technologiestack?

Kies bij het kiezen van uw technologiestapel niet standaard de technologieën die u het meest gebruikt – het klinkt misschien veilig en helpt u het internet op te blazen, maar laat geen ruimte voor innovatie.

Het geldbeheerplatform AgentRisk ontdekte zelfs dat het hebben van een onconventionele technologiestack hen hielp bij het vinden van technische kandidaten van de hoogste kwaliteit. Omdat ze een minder gangbare programmeertaal, Elixir, gebruikten, vonden ze een hogere toetredingsdrempel: de meeste junior-kandidaten maakten geen gebruik van de technologie, terwijl de oudere ontwikkelaars waarmee ze spraken er ervaring mee hadden, evenals een paar anderen. programmeertalen en begrepen technologie diep.

Richt u bij het opbouwen van uw stack op het implementeren van de technologieën waar de ontwikkelaars een passie voor hebben. In een Stack Overflow-peiling waren Rust (83,5%), Python (73,1%), TypeScript (73,1%), Kotlin (72,6%) en WebAssembly (69,5%) de meest favoriete talen. ). Slechts één van deze talen, Python, staat in de top 5 van populairste programmeertalen.

Weet wat kandidaten in uw stapel moeten markeren

Uw technische team speelt een belangrijke rol bij het bouwen van uw projectstack en het regelmatig bijwerken ervan op basis van hun leerdoelen en ontwikkelingsbehoeften. Ze zullen cruciaal zijn bij het uitzoeken welke technologieën de interesse van kandidaten zullen wekken. Om te bepalen welke talen en kaders u wilt markeren, stelt u uw team vragen, zoals de volgende:

  • Wat we maken (of hoe we het maken) verschilt van andere bedrijven?
  • Welke veranderingen zijn het belangrijkst geweest voor het technische team in de afgelopen twee tot vijf jaar?
  • Over welke carrières ben je het meest enthousiast over volgend jaar?
  • Vertel me over onze technische stack. Welke technologieën zijn onlangs toegevoegd of verwijderd?
  • Hoe lossen we het probleem anders op dan onze concurrenten?

Het moet een voortdurend gesprek zijn op basis van de veranderende behoeften van uw bedrijf. Het zal u ook helpen erachter te komen welk kandidaatprofiel de toekomst van uw engineeringteam zal beveiligen door uit te zoeken welke ervaring het belangrijkst is voor uw bedrijf, vandaag en in de komende jaren. 

Welke technologie uw team ook gebruikt, om de plek te zijn waar de beste programmeurs van alle vaardigheidsniveaus willen werken, moet u een open samenwerkingsruimte creëren waar uw ontwikkelingsteam nieuwe programmeertalen, frameworks en tools waarin ze zich bevinden kan bespreken en delen. het potentieel zien en vervolgens ondersteuning bieden om teamgenoten te leren hoe ze ze kunnen gebruiken.

De veranderingen in je stack en de transparantie eromheen creëren een geweldig thought leadership voor content voor employer branding. Startup Spokeo.com is bijvoorbeeld overgestapt van het handmatig kopiëren van code naar servers naar het gebruik van Elastic Load Balancer-implementaties op basis van Amazon Machine Image (AMI), waardoor de implementatietijd van een halve dag met hoge uitvalpercentages wordt teruggebracht tot minuten, waardoor versiebeheer eenvoudiger wordt. Ontwikkelaars zullen uitgebreid onderzoek doen naar hun toekomstige werkgever. Als u dit bij de artefacten vindt, betekent dit dat ze uw manier van werken al goed begrijpen voor het eerste interview.

Waarom uw technische stapel zo belangrijk is

Ervaren ontwikkelaars hebben waarschijnlijk met tientallen technologieën gewerkt en hebben ervoor gekozen om vloeiend te zijn in de technologieën waar ze echt gepassioneerd over zijn. Hoogstwaarschijnlijk nemen ze al deel aan open source-projecten in deze talen en leveren ze een zinvolle bijdrage aan de gemeenschap. Hun superieure vaardigheden worden gevalideerd door leeftijdsgenoten en zijn belangrijker voor hen en potentiële werkgevers dan hun cv.

Velen van hen gebruiken Stack Overflow om hun favoriete technologieën en open source-projecten waaraan ze hebben bijgedragen publiekelijk te delen. In het verhaalprofiel van de ontwikkelaar kun je zien hoe gepassioneerd ze zijn over bepaalde technologieën en kunnen ze je vertellen welke technologieën ze liever vermijden.

U moet ook transparant zijn over uw technologiestapel naar de externe gemeenschap, een ontwikkelaarsblog bijhouden of details over uw ontwikkelingsprojecten delen in externe publicaties en podcasts. Blogposts over de statistieken van één dag voor al uw tools geven potentiële werknemers bijvoorbeeld een geloofwaardig beeld van uw filosofie en helpen hen de uitdagingen te begrijpen waarmee ze op het werk te maken krijgen.

Bijdrage moet de kern van uw ontwikkelingsteam zijn. Wanneer uw ingenieurs hun programmeeruitdagingen en -overwinningen openlijk delen met de bredere IT-gemeenschap en bijdragen aan het open source softwareontwikkelingsteam, kunt u de reputatie van uw merk opbouwen als werkgever die programmeurs helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Hiermee komt u op de lijst van gewenste IT-professionals over de hele wereld. En dit is hoe uw technische stack topontwikkelaars kan aantrekken.

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/

Gerelateerde artikelen

De inhoud van outplacement verandert

Verkeersbrigadier versus verkeersregelaar – Wie heeft er meer gezag?

Loopbaancoaching: ontwerp uw carrière voor maximale impact