CN Flex
Image default
Banen en opleidingen

Verkeersbrigadier versus verkeersregelaar – Wie heeft er meer gezag?

Er zijn grote verschillen tussen een verkeersbrigadier en een verkeersregelaar. De één heeft meer bevoegdheid dan de ander en ook de leeftijd vanaf wanneer je dit vak/beroep mag beoefenen is erg verschillend. 

Zo mag je als verkeersregelaar echt het verkeer regelen, zoals het woord ook zegt. Meestal heb je hiervoor een cursus gevolgd en heb je te maken met complexere verkeerssituaties. Je mag aan de slag als verkeersregelaar vanaf 18 jaar. 

Een verkeersbrigadier daarentegen is eigenlijk een soort oversteekhulp. Dit mag zonder cursus en mag beoefend worden vanaf een leeftijd van 10 jaar. Het antwoord op deze vraag is dus dat de verkeersregelaar meer gezag heeft dan de verkeersbrigadier.

Vaardigheden om verkeersregelaar te worden

Om verkeersregelaar te worden, moet je over de volgende vaardigheden beschikken:

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden

  • Het vermogen om zelfstandig problemen op te lossen

  • Goed in multitasking

  • In staat zijn om mensen en middelen efficiënt te beheren

  • Goede kennis hebben van de verkeersregels en -voorschriften

 

Hoe word ik een verkeersregelaar?

Wil je verkeersregelaar worden? Dan moet je eerst een cursus volgen. Als je de cursus hebt afgerond, krijg je een examen. Het doel is om het examen te halen en gecertificeerd te worden als een officiële verkeersregelaar. Als je het examen gehaald hebt kun je gaan werken als verkeersregelaar. Dit kan via verschillende bedrijven en partijen.

 

Kan ik aan de slag als verkeersregelaar zonder opleiding/diploma?

Je kunt als verkeersregelaar aan de slag zonder een MBO/HBO diploma. Zo kun je werken zonder diploma.

Er wordt echter wel aangeraden om eerst een soort opleiding of diploma te volgen voordat je in dit vakgebied aan de slag gaat. Het is namelijk zo dat veel werkgevers naar je opleiding kijken en kijken of je die wel of niet hebt voordat ze je aannemen! Dit is logisch als je erover nadenkt, want ze willen iemand die weet hoe hij zijn werk goed moet doen en die daar ervaring mee heeft.

https://www.binckwerk.nl/