CN Flex
Image default
Banen en opleidingen

Business coaching voor zzp : carrière switch maken?

De beslissing nemen om in een carrièreverandering te duiken, is iets om trots op te zijn, dus gefeliciteerd met het nemen van de eerste stap. Op dit moment heb je waarschijnlijk uren besteed aan het verfijnen van je cv, het bijwerken van je LinkedIn-profiel en het doorzoeken van internet voor geweldige vacatures op spannende gebieden. Dit proces kan ontmoedigend en tijdrovend zijn en kan je vaak het gevoel geven dat je nergens komt. Je weet dat je een wijziging wilt aanbrengen, maar je weet niet zeker waar je moet beginnen. Denk eens aan business coaching.

Met de hulp van een business coach kun je een bruikbare roadmap maken om je bedrijf goed te runnen. Of wellicht heb je wel een verkeerde onderneming gekozen dan wat je eigenlijk wil doen. De voordelen van werken met een business coach zijn talrijk, maar hier hebben we een top 10 gemaakt.

 

1. Leer kritische vaardigheden die vereist zijn in de huidige werkomgeving.

De werkomgeving van vandaag verandert voortdurend en om succesvol te zijn in jouw strategie om succesvol te zijn, is het cruciaal om inzicht te hebben in de vaardigheden die je het beste zullen positioneren voor succes.

 

2. Bouw vertrouwen op en definieer jouw waardepropositie.

We zijn zo dicht bij ons werk dat het vaak moeilijk is om een ​​stap terug te doen en te begrijpen hoe jouw unieke achtergrond en ervaring zich kunnen lenen voor het succes dat je wil behalen. Door met een business coach te werken, kun je jouw waardevoorstel identificeren, onder woorden brengen waarom je een goede aanwerving zou doen en je onderscheiden van jouw concurrentie.

 

3. Bouw een krachtig en relevant track record.

Gewoon een bestaand track record bijwerken, is zelden succesvol. In plaats daarvan zal je business coach je helpen een track record op te stellen dat je begrip laat zien van de rol waarvoor je je positioneerd en de behoeften van de organisatie.

 

4. Neem weloverwogen beslissingen over de evolutie van je carrière.

Natuurlijk, het lijkt een droom om naar een verkooprol in de ambachtelijke bierindustrie te gaan, maar hoe zal je volgende zet je positioneren om je carrièredoelen op korte en lange termijn te halen? Je coach zal je helpen de evolutie van je carrière te begrijpen en de juiste stappen te identificeren om daar te komen.

 

5. Stel doelen en maak een routekaart naar jouw bestemming.

Het stellen van doelen is essentieel om vooruitgang te boeken bij het zoeken. Je coach helpt je te bepalen waar je heen gaat en maakt benchmarks om daar te komen.

 

6. Netwerken.

Als deelnemer aan een netwerk geeft het voordeel om mensen te leren kennen en zo meer kennis te krijgen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

 

7. Verwerf levenslange carrièrevaardigheden.

Hoewel de Career Coaching-cursus  is ontworpen om je de vaardigheden en middelen te geven om onmiddellijk actie te ondernemen, zullen de geleerde carrièrevaardigheden een lange levensduur hebben om met u mee te groeien naarmate je vordert in jouw carrière.

 

8. Start een carrière op een nieuw gebied.

Toch wat anders doen? Zet dan je nieuwe opleiding in voor een stage of een fulltime baan door tegelijkertijd te kijken en te leren. Vervolgens kun je jou kennis en ervaring omzetten naar een andere onderneming.

 

9. Bereid je voor op interviews.

Gesprekken kunnen intimiderend zijn en voorbereiding is noodzakelijk. Haal het mysterie uit het interviewproces door je voor te bereiden op je gesprekken met leveranciers en klanten.

 

10. Help je verhaal vorm te geven om je droomdeal te krijgen.

Zorg voor een sterk en onderscheidend verhaal vooral voor jouzelf en jouw bedrijf.