CN Flex
Image default
Sport

De beste sportprijzen kopen die passen bij jouw budget

Sportprijzen kun je kopen in allerlei vormen en maten en voor vrijwel ieder budget. Wanneer je een toernooi, wedstrijd of ander evenement organiseert heb je altijd te maken met een budget. Veel sportverenigingen draaien hoofdzakelijk op vrijwilligers en zijn afhankelijk van de contributie van leden en de bijdragen van eventuele sponsors. Daarvan moeten de faciliteiten onderhouden worden maar ook wedstrijden voor worden georganiseerd en je kunt je geld maar één keer uitgeven.

Sportprijzen zijn een belangrijke toevoeging voor iedere wedstrijd maar deze mogen natuurlijk niet teveel van het budget opsnoepen. Daarom in dit artikel tips voor het vinden van sportprijzen voor ieder budget!

Sportprijzen voor een klein budget

Wanneer je als organisatie met een klein budget werkt kun je het beste medailles kopen. Een medaille is een stuk goedkoper dan een sportbeker of andere sportprijs. En omdat ze klein en licht zijn betaal je ook nauwelijks verzendkosten. Je kunt er dan ook voor kiezen om in één keer meer medailles te bestellen als je meerdere evenementen gepland hebt staan. Bij veel aanbieders kun je het opschrift namelijk aanpassen en wanneer je meer tegelijk bestelt gaat de stuksprijs vaak omlaag.

Prestigieuze sportprijzen voor belangrijke wedstrijden

Natuurlijk kijk je bij sportprijzen niet alleen naar de prijs. Bij een titelwedstrijd of een ander prestigieus evenement moeten de prijzen die je uitreikt dit natuurlijk ook uitstralen. Maar dat betekent niet dat je meteen de hoofdprijs hoeft te betalen. Ga op zoek naar een leverancier met de productie in eigen beheer en die bij je in de buurt zit. Dan zijn de productiekosten en de verzendkosten vaak een stuk lager.

Wisseltrofeeën die binnen de club blijven

Wanneer je binnen de club regelmatig wedstrijden organiseert kun je er ook voor kiezen om een wisseltrofee te gebruiken. Je hoeft dan alleen het naamplaatje steeds te veranderen, terwijl de trofee in de prijzenkast op de club kan blijven staan. En deze mag dan ook best wat meer kosten want je hebt er maar één nodig. Koop bijvoorbeeld een grote gouden beker of een kampioensschaal die het clubhuis mooi aankleedt of laat een prijs maken naar een eigen ontwerp!