CN Flex
Image default
Sport

Geen resultaat in de sportschool

Wanneer je al maanden in de sportschool hard aan het werk bent aan je lichaam is het frustrerend als je (bijna) geen resultaat ziet, het zorgt ervoor dat je minder gemotiveerd bent en twijfelt aan je eigen lichaam. Maar vaak ligt dit aan jezelf en kun je kleine dingen aanpassen waardoor je wel snel resultaat zult zien.

 

De meest gemaakte fouten

Er zijn een aantal fouten die veel gemaakt worden waardoor jij geen resultaat ziet. De eerste fout is geen passend trainingsschema, iedereen is anders en voor iedereen werkt ook iets anders. Daarom is het belangrijk dat je een persoonlijk schema maakt in plaats van een schema overnemen van iemand. Om spiermassa te bouwen is het belangrijk dat je je lichaam iets zwaarder traint dan het gewend is, dit heeft progressive overload. Als je niet zwaar genoeg traint maakt je lichaam ook geen spiermassa aan. Naast sporten is voeding enorm belangrijk, voornamelijk de inname van eiwitten. Probeer iedere dag tussen de 1.8 en 2 gram per kilo lichaamsgewicht te eten en verdeel dit over de verschillende maaltijden. Spierontspanning en slaap zorgt ervoor dat je spieren kunnen herstellen, slaap dus iedere nacht minimaal 8 uur en neem voldoende en neem rustdagen.

 

Een caseïne shake

Om voldoende eiwitten binnen te krijgen kun je na het trainen een eiwitshake nemen, dit is een aanvulling op je normale voeding en zorgt ervoor dat je spieren sneller herstellen en dat je minder spierpijn voelt.  Tijdens de nacht krijg je een aantal uur geen eiwitten binnenkrijgen, dit terwijl je lichaam tijdens het slapen juist herstelt. Je zou voor het slapen gaan een caseïne shake kunnen nemen. Een caseïne shake bevat nog meer eiwitten zodat je spieren tijdens de slaap voldoende kunnen herstellen en groeien. Het zorgt er dus voor dat jij een kast zult worden tijdens je slaap.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/sport-en-voeding/

Gerelateerde artikelen

Sporten met korting kan weer

Verschillende Kruisbogen

Personal trainer? Breid je skills uit met een Bootcamp opleiding