CN Flex
Image default
Sport

Hoe kun je tennisarm klachten verhelpen?

Een tennisarm is een blessure die vaak voorkomt. De meeste mensen met tennisarmklachten herstellen vanzelf. Wanneer de klachten aanhouden, kan er behandeld worden bij een chiropractor. Er bestaat dan in eerste instantie voorlichting, rust en beweegadvies. Bij aanhoudende pijnklachten kan pijnstillende medicatie worden voorgeschreven door de chiropractor.

Hoe ontstaat een tennisarm?

Een tennisarm is een blessure die ontstaat wanneer je overbelast raakt. Deze blessure komt vooral voor bij mensen die veel tijd doorbrengen met het spelen van tennis of andere racket sporten. Een tennisarm kan ook optreden als gevolg van een verkeerde slagtechniek of het gebruik van materiaal dat niet goed is afgesteld. Het kan ook voorkomen als je een ongelukje hebt, zoals wanneer je per ongeluk iemand raakt met je racket.

Wat zijn de symptomen?

Symptomen van een tennisarm zijn pijn en stijfheid in de arm, vooral in de elleboog. Deze blessure kan ook uitstralen naar de schouder of nek. Soms is er ook sprake van tintelingen of een doffe pijn in de hand of vingers. De klachten worden vaak erger wanneer je iets aanraakt met je hand of vingers, of wanneer je bewegingen maakt met je arm.

De meeste mensen herstellen van tennisarmklachten binnen enkele weken of maanden. Wanneer de klachten aanhouden, kan er behandeld worden bij een chiropractor. De tennisarm klachten verhelpen in de meeste gevallen met chiropractische zorg. De chiropractor kan door middel van speciale technieken en bewegingen helpen bij het herstel van de tennisarm. Soms is er ook sprake van een operatie, maar dit komt maar zelden voor.

Wanneer moet je naar de chiropractor?

Als je tennisarmklachten hebt die langer dan twee weken aanhouden, of als de pijn steeds erger wordt, is het verstandig om naar de chiropractor te gaan. De chiropractor kan helpen bij het vaststellen van de oorzaak van je tennisarm en een behandelplan opstellen.