CN Flex
Image default
Mode en Kleding

Kleren maken de man

kleren maken de man is een welbekend Nederlands gezegde. Vroeger werd hiermee bedoeld dat een gladgestreken maatpak je in een echte heer veranderde en dat een slordige kledingcombinatie je geen echte man zou maken. Tegenwoordig is dit nog steeds het geval. Sterker nog: kleren zijn tegenwoordig alsmaar belangrijker geworden. Niet alleen maken kleren je een man, ze bepalen ook in steeds grotere mate jouw identiteit en onderscheiden jou van anderen. Het vormt jou als individu en zorgt ervoor dat je een bepaalde indruk achterlaat.

Veel jongeren kiezen voor een jonge, stoere en bovendien hippe uitstraling. Dit is al gemakkelijk te bewerkstelligen door het dragen van snapbacks. Een snapback bestellen is overigens ook erg gemakkelijk en kan gewoon online. Maar met alleen een snapback ben je er nog niet: tegenwoordig zijn mooie merkschoenen minstens even belangrijk en kunnen een strakke broek en felgekleurd bomberjack ook niet ontbreken.

Mensen boven de 25 zijn meestal meer gefocust op hun carrière en zijn de wilde haren in de loop van de jaren ook grotendeels kwijtgeraakt. Een nettere, serieuze kledingstijl is hier dan vaak ook het gevolg van. Denk bijvoorbeeld aan een gestreken overhemd met of zonder vest, semi hippe schoenen of lederen designerschoenen in combinatie met een stijlvolle broek of pantalon.

Ook de oudere generatie houdt zich steeds meer bezig met kleding, alhoewel comfort hier een grotere rol speelt dan bij de jongere generaties. Een lekker zittende pantalon of comfortabele broek zijn slechts een begin, in combinatie met een overhemd, vest of shirt en fijn zittende schoenen. De kledingstijl is bij oudere generaties een stuk meer divers. Dit komt omdat trends vaak minder belangrijk zijn en vooral persoonlijke smaak en comfort een grote rol spelen.

Desalniettemin spelen kleren een belangrijke rol voor alle generaties: slordigheid en versleten kleren zullen altijd bekijks trekken en helpen bovenal niet mee om een positieve eerste indruk achter te laten.

http://www.snapbacks.nl/