CN Flex
Image default
Financieel

Nog niet zeker van je zaak? Probeer een demo account voor je CFD handel

Handelen op de beurs is een leuke en spannende onderneming. Dit geld ook voor de snellere handelsvariant van handelen in CFD’s. Dit gebeurt online bij brokers die CFD’s aanbieden op daarvoor bestemde platforms. Handelen in aandelen en in CFD’s brengen echter ook financiële risico’s met zich mee. Zo snel je geld kunt vergaren, kun je het ook weer kwijtraken. Zelfs als je veel kennis hebt over de markt. Voordat je begint met CFD handel, is het dan ook aan te raden om je er goed in te verdiepen. Wanneer je bang bent dat je te gehaast aan de slag gaat en snel veel geld verliest, kun je eerst ‘proef’ spelen met een demo account. Wanneer je met een CFD demo account speelt, heb je de beschikking over alle opties die je ook hebt wanneer je voor echt geld speelt, alleen speel je met een demo account voor fictief geld, zodat je niet daadwerkelijk geld kunt verliezen. Wanneer je jezelf rijp acht voor ‘het echte werk’, kun je alsnog een echt geld account openen.

Meerdere manieren om risico’s te beperken
Een demo account openen is verstandig, maar er zijn meer manieren waarop je de risico’s kunt beperken. Je kunt bijvoorbeeld eerst op zoek gaan naar een online broker waar je niet een minimum bedrag hoeft te betalen. Dit is tevens ideaal wanneer je niet te veel risico wilt nemen en wel de spanning van het echte handelen wilt ervaren. Je hebt immers niet het gevoel dat je voor niets speelt (wat je bij een demo account wel hebt), maar je hoeft ook niet veel te investeren. Tijdens het handelen met een echt geld account kun je een grens instellen tot waar je wilt gaan. Wanneer je de grens bereikt wordt je lopende contract direct beëindigd, zodat je verlies beperkt blijft. Naast het oefenen met een demo account zijn dit goede manieren om het risico te beperken.

Leerzame Handleidingen bij je demo account
Om beslagen ten ijs te komen, kun je bij veel online platformen tevens handleidingen vinden die je helpen om inzicht te krijgen in de markt en in je mogelijkheden. Deze handleidingen zijn ideaal wanneer je op een CFD demo account speelt, omdat je zo op een speelse wijze leert over alle ins en outs van de financiële markt.

http://ido-nl.blogspot.nl/