CN Flex
Image default
Mode en Kleding

Verschillende soorten yoga broeken

Wanneer je yoga beoefend of graag wilt beginnen met yoga dan kan yoga kleding niet ontbreken. Je hebt de keus uit allerlei verschillende soorten yoga broeken , shirts en ga zo maar door. Belangrijk is om te weten dat die yoga broeken en andere speciale yoga kleding er niet voor niets zijn. Als je je yoga kleding wilt uitbreiden met een goede yoga broek, zie je al gauw door de bomen het bos niet meer: lang, kort, dik, dun, effen, print, wijd of strak. En welk materiaal en prijsklasse moet je kiezen?

Daar gaan we het over hebben in deze blog.

Yoga broeken de keus is reuze

Als je opzoek gaat naar yoga broeken is de keus reuze. Verschillende modellen, prints, strak of juist een wijdere broek. Ja, welke broek past er dan bij jou? Om te beginnen zijn er verschillende soorten yoga broeken, die lichten we hieronder uit:

1: Een yoga broek. Dit is een los zittende broek, gemaakt van flexibele stof en waarin je je soepel kunt bewegen. Dit kun je ook wel omschrijven als een harembroek.

2: Een yogashort. Dit is een korte (over het algemeen strakke) yoga broek.

3: Een yogalegging. Dit is een strak zittende yoga broek, die meestal heerlijk zit en van een fijne, soepele stof gemaakt is.

Het is vooral een persoonlijke voorkeur welke yoga broek er bij jou past en wat je fijn vindt zitten. Hieronder gaan we nog dieper op de verschillende yoga broeken in.

 

Wat is een goede yoga broek voor mij?

Wij hebben een top 3 voor je verzameld die naar onze mening yoga broeken zijn die bij ieder persoon passen. Om te beginnen de yoga broek met smalle pijpen. Een yogabroek met rechte/licht toelopende pijpen zit lekker en ziet er modieus uit. Een groot voordeel van toelopende pijpen is dat de broek minder snel opkruipt bij omgekeerde houdingen.

Op nummer 2 een lange broek met rechte tot uitlopende pijpen. Door de wat strakkere bovenkant van de pijpen sluit de broek goed aan. Als je vaak ondersteboven staat en je vindt het vervelend dat de pijpen dan iets zakken, kun je beter een andere broek kopen.

Tot slot de harembroek. Harembroeken zitten heerlijk en kun je ook lekker naar het strand aan. Voor actieve, dynamische yogavormen raden wij de harembroek echter wel af. Door de losse stof kan dan namelijk erg in de weg zitten. Draag in dat geval een yoga legging.

Wat is jouw ultieme favoriet?

https://www.fishermanspants.nl/yoga-kleding/yogabroeken/