CN Flex
Image default
Financieel

Waarom zou je de opleiding Schuldhulpverlener volgen?

Wat doet een schuldhulpverlener?

Een schuldhulpverlener helpt mensen met problematische schulden. Je inventariseert geldproblemen, onderhandelt met eventuele schuldeisers en lost de schuldensituatie op. In tegenstelling tot een budgetcoach ben je betrokken bij het gehele financiële proces. Je doet meer dan alleen advies geven. Wil je schuldhulpverlener worden? Dan heb je de volgende taken:

  • Je voert intake-, coachings-, vervolg- en eindgesprekken met cliënten;

  • Je verwijst niet-zelfredzame cliënten naar een traject van wettelijke schuldsanering of naar andere instanties;

  • Je geeft voorlichting en coaching rondom het afbouwen naar zelfredzaamheid;

  • Je stelt voortgangsrapportages op;

  • Je onderhandelt met schuldeisers; en

  • Je verricht hercontroles.

Spreken bovenstaande taken je erg aan? Schrijf je dan in voor de Opleiding Schuldhulpverlener en ga aan de slag!

Opleiding schuldhulpverlener

Met de Opleiding Schuldhulpverlener leer je binnen een paar dagen wat er allemaal komt kijken in het werk van een schuldhulpverlener. De dagen bestaan uit verschillende huiswerk- en voorbereidingsopdrachten. Je wordt meegenomen in de dagelijkse praktijk. Deze opleiding is bedoeld voor beginnende schuldhulpverleners of ervaren hulpverleners die zich nog meer willen verdiepen in het vak. 

Tijdens de opleiding maak je in het begin kennis met de cliënt en je leert de situatie in kaart te brengen. Vervolgens werk je aan een oplossing. De opleiding bestaat uit animaties, intervisie, rollenspellen en spelvormen. Ook maak je reflectieopdrachten, zodat je reflecteert op je eigen gedrag en het effect daarvan. 

Waarom zou je de Opleiding Schuldhulpverlener volgen?

Wanneer je aan de slag wilt als schuldhulpverlener, is het handig om hier bekwaam voor te zijn. Dit geeft ook een vertrouwelijk beeld aan je cliënten. Het voordeel aan de opleiding is dat je deze geheel op je eigen tempo volgt, in een online leeromgeving. Je bepaalt dus zelf wanneer je tijd besteedt aan het studeren. Daarnaast is de opleiding volledig digitaal ingericht in plaats van klassikaal. Dat scheelt je een hoop reistijd en -kosten. Met de e-Learning Schuldhulpverlener word je voorzien van alle basiskennis die je als schuldhulpverlener nodig hebt. En dat in slechts 30 uur aan studiebelasting.

Wil je graag aan de slag als schuldhulpverlener of wil je je meer verdiepen in het vak? Volg dan de Opleiding Schuldhulpverlener!

http://financielezorg.hoffelijk.nl