CN Flex
Image default
Meubels

7 manieren om lege eetkamers een nieuw leven in te blazen

Sommige mensen zijn gewoon geen formele mensen in de eetkamer – en dat is oké! Misschien heb je een meer informele eetruimte in je woonkamer of keuken en heb je geen formele eetruimte nodig. Of misschien wil je gewoon prioriteit geven aan het gebruik van die ruimte voor iets anders! Ongeacht de redenering, er zijn tal van manieren om uw eethoek te gebruiken zonder een tafel en stoelen!

Wat voor accessoires bestaan er allemaal speciaal voor eetkamers? Bekijk het hier. 

We hebben het afgelopen jaar allemaal veel extra tijd thuis doorgebracht, dus het is de moeite waard om na te denken over de functie en bruikbaarheid van elke kamer in uw huis. Omdat u wilt dat uw ruimte voor u werkt! En als een formele eetkamer op dit moment niet is wat je nodig hebt, wees dan niet bang om je tafel naar een opslagruimte te verplaatsen, je extra eetkamerstoelen ergens anders in huis op te bergen en van deze ruimte meer te maken wat je nodig hebt.

Op zoek naar wat ideeën om te doen met je lege eetkamer? Blijf lezen voor enkele van onze favoriete ongebruikte ideeën voor het ontwerpen van eetkamers en multifunctionele hacks voor ruimte ontwerp ! (Pro tip: deze ideeën werken ook allemaal voor logeerkamers elders in uw huis!)

7 manieren om lege eetkamers een nieuw leven in te blazen

1. Maak er een speelkamer van

Als je kinderen hebt, is het een geweldige manier om het gebruik van je herbestemde eetkamer te veranderen door een speelkamer voor ze te maken! Dit creëert een speciale zone voor het speelgoed van uw kinderen en geeft ze een leuke ruimte die helemaal van henzelf is! (En hopelijk redt dit een deel van je gezond verstand, zodat je hele huis niet bezaaid is met hun spullen!)

2. Probeer een eenpersoons kantoor

Een van onze meest praktische alternatieve eetkamer ideeën is om er een open kantoor voor te maken! De meeste eetruimtes hebben geen deuren die ze afsluiten van de rest van het huis, maar als je het niet erg vindt om geen deur te hebben, kun je in een ruimte als deze een heel mooi thuiskantoor creëren!

3. Of een tweepersoons kantoor

Thuiswerken met een partner? Verander uw herbestemde eetkamer in een thuiskantoor voor twee ! Om in twee bureaus en opbergers te passen, kiest u voor kleinere en meer delicate meubels die de ruimte een gevoel van luchtigheid geven. Door de bureaus tegen een muur en loodrecht op elkaar te plaatsen, kunt u de ruimte optimaal benutten. En door er een groot kunstwerk tussen te hangen, ontstaat er wat visuele ruimte tussen de twee werkruimtes. Met deze opstelling heb je nog steeds ruimte voor een aan de muur gemonteerde boekenkast voor kantoorbenodigdheden en decoratie – een must-have voor kleine ruimtes!

4. Maak een logeerkamer

Andere toepassingen voor een eetkamer? Gasten ontvangen. Het klinkt misschien raar, maar als je geen logeerkamer elders in je huis hebt, is dit een geweldige optie, aangezien kamers niet veel ruimte nodig hebben. In dit ontwerp hebben we gekozen voor een bed met ingebouwde nachtkastjes, wat een minimalistische look creëert en de kamer minder rommelig en meer open doet aanvoelen. Aangezien eetkamers geen kasten hebben, is een eenvoudig dressoir met zes lades een geweldige toevoeging voor de kleding van de gasten. (En je zou zelfs een paar lades kunnen gebruiken voor je eigen opslag!) Kiezen voor vouwgordijnen in plaats van gordijnen houdt de ramen vrij en zorgt voor maximaal natuurlijk licht gedurende de dag.

5. Verander een ongebruikte eetkamer in een homegym

We houden van het idee om een ​​speciale ruimte te creëren om thuis te trainen! Dit is een van onze favoriete alternatieve eetkamerideeën van dit moment. En een ontwerp voor een homegym is makkelijker in elkaar te zetten dan je zou denken. We zijn begonnen met het ophangen van een paar oneindigheidsspiegels om echt dat sportschoolgevoel te creëren – je moet er tenslotte voor zorgen dat je vorm op het juiste moment is! (Bovendien reflecteren de spiegels het licht en maken ze de hele ruimte opener en luchtiger.) En we kozen voor een blauwgroene muurkleur die de ruimte wat energie geeft.

6. Ontspan in een leeskamer thuisbibliotheek

Ben jij een van die mensen die er altijd van gedroomd heeft om een ​​thuisbibliotheek te hebben, met een hele muur vol boeken en een gezellige stoel om in weg te kruipen en te lezen? Nou, misschien is het eindelijk tijd om die droom waar te maken! Een van onze gezelligste alternatieve toepassingen voor een eetkamer is om er een leeskamer van te maken – een ruimte creëren waar je kunt ontsnappen en volledig kunt ontspannen, compleet met een muur van diepe boekenkasten. Je kunt de planken maximaal met boeken vullen, of ook wat decor- en opbergmanden op de planken integreren.

7. Verander uw eetkamer in een lounge

Als je het een leuk idee vindt om een ​​woonkamer zonder tv te hebben, kun je in plaats daarvan een tv-lounge creëren in je lege eetkamer! Dit zorgt voor een leuke ruimte die is gewijd aan ontspannen, films kijken en zelfs lezen.

Al vanaf de eerste dag vindt u bij Plaisier Interieur bijna de complete Plaisier Design on Stock collectie in de winkel. Zeker de grootste collectie design meubelen van Rotterdam en omstreken vindt u bij Plaisier!

http://plaisierinterieur.nl

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen een bureaustoel en een gamestoel?

Waarom een verstelbaar bureau kopen?