CN Flex
Image default
Financieel

4 vragen die u moet stellen voordat u een persoonlijke lening krijgt

Het mooie van persoonlijke leningen is dat u om welke reden dan ook geld kunt lenen. Wilt u uw nieuwe woning verbouwen of inrichten? Met een persoonlijke lening kan dat. Andere leningen, zoals hypotheken en autoleningen, beperken u tot specifieke activa die u financiert.

Maar als u een persoonlijke lening gaat krijgen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt en dat u krijg je een goede deal. Hier zijn enkele essentiële vragen die u moet beantwoorden voordat u een persoonlijke lening afsluit.

1. Hoeveel moet ik echt lenen?

Als je een groot krediet hebt, kom je misschien in aanmerking om een redelijk bedrag te lenen via een persoonlijke lening — meer dan je eigenlijk nodig hebt. Maar uw doel zou eigenlijk moeten zijn om het bedrag dat u leent te beperken, zodat uw maandelijkse leningbetalingen beheersbaar blijven. Je weet nooit wanneer je inkomen verschuift of je woonlasten stijgen. Dus hoe minder geld u uw geldschieter verschuldigd bent, hoe gemakkelijker het voor uw budget zal zijn.

Bovendien, wanneer u een persoonlijke lening aangaat, betaalt u rente over het bedrag dat u leent. Hoe kleiner dat aantal, hoe minder u uiteindelijk aan rente uitgeeft. Naast geld lenen heb je voortaan ook andere mogelijkheden zoals Sarenza in termijnen betalen of een koelkast in termijnen betalen waardoor je geen specifieke lening hoeft af te sluiten voor deze type producten. 

2. Voor welk rentetarief kom ik in aanmerking?

Hoe beter uw kredietscore op het moment dat u een persoonlijke lening aanvraagt, hoe groter de kans dat u een scherpere rente op die lening krijgt. Aan de andere kant, als uw kredietscore moet worden aangepast, moet u verwachten meer rente over uw lening te betalen.

Dat gezegd hebbende, bepaalt elke geldschieter uiteindelijk zijn eigen rentetarief voor persoonlijke leningen. Hoe uw kredietscore er ook uitziet, het loont de moeite om rond te kijken voor een lening bij een paar verschillende kredietverstrekkers.

3. Welke kosten moet ik betalen om mijn lening af te sluiten?

Als je ooit een hypotheek hebt afgesloten, ben je misschien bekend met de afsluitkosten, dit zijn de verschillende kosten die in rekening worden gebracht om een hypotheek af te sluiten. . Persoonlijke leningen komen ook met sluitingskosten, en deze kunnen van geldschieter tot geldschieter verschillen. Het is belangrijk om te weten welke kosten u wilt betalen voordat u leningdocumenten ondertekent.

Hypotheekverstrekkers staan u vaak toe om uw afsluitingskosten in uw lening op te nemen, en u kunt over het algemeen hetzelfde doen met een persoonlijke lening. Maar onthoud dat dit ook resulteert in hogere maandelijkse betalingen.

4. Heb ik andere opties om aan het geld te komen dat ik nodig heb?

Als je in de problemen zit en toegang tot geld nodig hebt, kan een persoonlijke lening een goede keuze zijn. Maar voordat u zich ertoe verbindt er een te sluiten, loont het om te kijken of er een andere oplossing is.

Als u geld in een noodfonds heeft, wilt u daar misschien een duik in nemen als u te maken krijgt met ongeplande uitgaven die u moet doen. niet kan uitstellen, zoals een grote huis- of autoreparatie. Anders, als u denkt dat u alleen op korte termijn geld hoeft te lenen, kan het lonen om uw kosten in rekening te brengen op een creditcard met een inleidend APR van 0%. Er zijn risico’s verbonden aan het volgen van die route — namelijk dat u uw saldo niet zult afbetalen voordat die introductieperiode ten einde loopt — maar het kan de moeite waard zijn om na te streven als u ervan overtuigd bent dat uw financiële crisis slechts tijdelijk is.

Persoonlijke leningen zijn een geweldig hulpmiddel en kunnen een reddingslijn zijn als u snel geld nodig heeft. Zorg ervoor dat u deze belangrijke vragen doorneemt voordat u er een afsluit.

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/