CN Flex
Image default
Financieel

Een vordering verkopen particulier geeft veel rust

Als je te maken hebt met een persoon die het bedrag dat openstaat voor de door jou geleverde diensten of producten alsmaar niet betaald, dan kan je ervoor kiezen om een grote vordering verkopen particulier in te kopen. Je laat de taak hierbij over aan een incassobureau die achter het geld aan gaat dat jij nog tegoed hebt van een particulier. Vaak is de eerste stap, wanneer er niet aan een verplichting van betaling wordt voldaan, dat je een herinnering van de betaling verstuurd. Dat gebeurt vaak 3 tot 4 keer en daarna kom je over tot actie. Je kunt er ook voor kiezen om er dan een bedrag bovenop te doen en de persoon eerder al te waarschuwen dat het bedrag wordt verhoogd. Vaak wordt een klant daar al door afgeschrikt en zal deze je alsnog betalen. 

Wanbetalers

Niet altijd geeft een klant toe en betaalt helemaal niet. Maar zo makkelijk kan je er natuurlijk niet vanaf komen. Zelf heb je niet de tijd om achter alle niet betalende klanten aan te gaan en daarom kan je ervoor kiezen om dit over te laten aan een bureau waar je de vordering verkopen particulier kunt aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat het bureau een vrijbrief krijgt om zelf naar de klant toe te gaan om te zorgen dat de klant betaald. Hiermee leg je het risico van wanbetaling bij het bureau. Je betaalt alleen een klein percentage aan commissie, maar hiermee ben je er wel van verzekerd dat het bedrag weer van jou is. 

Successen

Het kan zijn dat je de bedragen juist weer hard nodig hebt voor de vordering van je bedrijf en de vordering verkopen particulier kan je dan helpen bij het behalen van jouw doelen en het bereiken van diverse successen. Door middel van de hulp van dit bureau loop je geen risico meer dat het bedrag niet wordt overgemaakt en dat jij uiteindelijk met de gebakken peren komt te zitten door klanten die maar niet betalen. Het samenwerken met een bureau die dit voor je regelt, kan je een stuk meer rust geven en maakt het werk ook leuker.