CN Flex
Image default
Electronica en Computers

3d tekenen met een goede 3d pen

Het 3d tekenen is een ware rage geworden in Nederland en met de komende feestdagen zullen de 3d pennen weer massaal over de toonbank gaan. Waar we vooral de jeugd zien als de grootste afnemer van de 3d pen komen er ook steeds meer scholen en volwassenen die de 3d pen gaan gebruiken voor educatieve of hobbymatige toepassingen. De 3d pen zelf is enorm in ontwikkeling geweest sinds de 3doodler op de markt kwam als eerste 3d pen in de USA. In Nederland kun je nu al wel 20 verschillende merken vinden en niet elke pen is kwalitatief goed en er zitten zelfs modellen bij die eigenlijk niet meer verkocht kunnen worden. De 3d pen heeft zich enorm verbeterd en dus wordt het tekenen pas echt leuk als je ook een goede 3d pen hebt.

Wat maakt een 3d pen goed

Een 3d pen moet vooral tegen een verstopping kunnen voor PLA filament en of ABS filament. Niets is zo vervelend als wanneer je aan het tekenen bent met een 3d pen en je pen verstopt raakt. Je zult dan eerst de 3d pen moeten schoonmaken met een speciaal reinigingsfilament om er weer mee te kunnen tekenen. Dit laatste is voor veel gebruikers storend en zeker voor kinderen een reden om snel te stoppen met tekenen met een 3d pen. Koop dus altijd een 3d pen die niet kan verstoppen. Wanneer je verder kijkt naar de materiaalsoorten die gebruikt worden om te tekenen dan zijn dit ABS en PLA filament. Kies je gewenste materiaal en of kies een 3d pen die met beide filamenten kan werken.

Waar koop je een 3d pen

Wanneer je een 3d pen wilt gaan bestellen is het belangrijk om een goed vergelijk te hebben van de verschillende 3d pennen die momenteel op de markt te koop zijn. Bij 3dpenstunter.nl heb je altijd de beste 3d pennen geselecteerd op functionaliteit, kwaliteit, veiligheid en prijs. Bestel niet zomaar een 3d pen vanwege alleen de scherpe prijs maar beoordeel de 3d pen op zijn mogelijkheden.