CN Flex
Image default
Electronica en Computers

Witgoed reparatie Amsterdam en het veiligheidsrisico bij wasdrogers

Witgoed reparatie Amsterdam over het veiligheidsrisico bij wasdrogers

U denkt misschien niet vaak aan het pluksel dat zich in uw droger ophoopt, maar als dit niet wordt gecontroleerd, kan dit een aanzienlijk veiligheidsrisico vormen. Geloof het of niet, kledingdrogers liggen elk jaar aan de basis van meer dan 20.000 huisbranden, en de ophoping van pluisjes is een van de grootste redenen waarom deze apparaten brandgevaarlijk kunnen worden.

Lint bouwt zich op in uw droger, ongeacht het type droger dat u gebruikt. Er is de pluizenval, maar er is ook een ventilatie- en drogeropening om te overwegen. Hoe meer pluis zich in deze gebieden ophoopt, hoe meer luchtstroming wordt beperkt en de efficiëntie van het drogen zal worden verminderd. Misschien vindt u zelf wasdroger reparatie in Amsterdam nodig om het probleem te verhelpen. Pluis kan ook leiden tot een opeenhoping van luchtvochtigheid rond luchtgaten, waardoor schimmel en meeldauw in uw muren of isolatie groeien. Maar het grootste veiligheidsrisico van iedereen is dat pluizen brandbaar zijn, wat betekent dat het brand kan veroorzaken.

Het verwijderen van pluisjes is een eenvoudig proces – de eerste stap zou moeten zijn om de pluizen van de droger te verwijderen na elk gebruik en pluisjes uit de binnenkant te verwijderen. Als het scherm verstopt is, is er een kans dat het te wijten is aan onjuist gebruik van de droger.

Het kan ook helpen om te investeren in een pluispenseelborstel, een flexibele borstel met lange steel die u helpt enkele delen van het apparaat te bereiken waar u anders niet met de hand zou komen. Verwijder het pluisfilter en duw de borstel omlaag in de opening om pluizen te verwijderen die zijn opgebouwd in de val die niet met het filter uitkwam. U hoeft niet te hard op de borstel te duwen – u hoeft alleen de borstel rond de opening te manoeuvreren en zo veel mogelijk oppervlakken te raken, zodat u de grote stukken pluizen eruit krijgt. De kleinere stukjes zijn geen grote zorg. Wanneer u klaar bent, plaatst u het filter terug in de droger.

De ventilatieopeningen van uw droger reinigen

Terwijl de meeste mensen eraan denken om na elk gebruik hun droger pluisjes te verwijderen, vergeten mensen vaak hun drogeropeningen schoon te maken. Dit is een taak die minstens één keer per jaar moet worden gedaan.

Om dit te doen, koppelt u de droger los en zoekt u waar de uitlaatopening en de droger zijn aangesloten. Er zal een pijp of slang op zijn plaats worden gehouden door een klem of klem, die u gemakkelijk met het juiste gereedschap kunt losmaken (een tang of een schroevendraaier zou voldoende moeten zijn). Nadat je de pijp hebt verwijderd, reik je in de opening van de droger of gebruik je een ontluchtingsborstel en haal je zoveel plukjes als je kunt. U kunt dan een vochtige doek gebruiken om de verbinding af te vegen om eventuele pluizen te verwijderen.

Als uw droger nog steeds een witte of zilveren slang voor vinylkanalen heeft, moet u deze nu vervangen omdat deze brandbaar is en brand kan veroorzaken bij ontsteking.

Neem vandaag nog contact op met wasdroger reparatie Amsterdam voor meer informatie over het reinigen van de ventilatieopeningen en pluizen van de droger of om de reparatie van uw droger in te plannen.

https://witgoed-reparatie.net