CN Flex
Image default
Electronica en Computers

De voor- en nadelen van de Raspberry Pi 400

Raspberry pi 400 is een personal computer ingebouwd in een toetsenbord. Als u zich afvraagt hoe hij eruit ziet, wat de voor- en nadelen van de Raspberry Pi 400 zijn en hoe u hem kunt installeren – lees dan eerst dit artikel en beslis zelf of het de moeite waard is om hem te kopen. Bekijk hier de Raspberry Pi 400.

Wat is Raspberry Pi 400?

Raspberry Pi 400 is een computer in een toetsenbord. Om het te gebruiken moet je een monitor en een muis aansluiten, dan kun je opstarten in een volledig functioneel linux gebaseerd besturingssysteem met behulp van een SD-kaart of USB-stick.

Het is ideaal voor het onderwijs en het thuiskantoor, de kosten van het apparaat zijn laag en het is draagbaar genoeg om het mee te nemen (natuurlijk zonder monitor). Het is ideaal voor het leren van programmeervaardigheden, IoT en netwerken, of gewoon om het te gebruiken voor basis kantoortaken.

Raspberry Pi 400 vs Raspberry Pi 4

Raspberry Pi 400 is eigenlijk een Raspberry Pi 4 in een wit toetsenbord.

Hmm, ja en nee!

We krijgen dezelfde Raspberry Pi ervaring, maar met veel minder draden en een iets snellere processor. Raspberry Pi 400 @ 1.8GHz en Raspberry Pi 4 @ 1.5GHz.

De Raspberry Pi 400 heeft ook een betere koeling, maar hij mist de CSI connector voor de Raspberry Pi camera. Raspberry Pi Camera v2 en Raspberry Pi HQ Camera zijn niet compatibel met de Raspberry Pi 400 omdat er geen CSI-connector beschikbaar is.

In tegenstelling tot de Raspberry Pi 4 kun je de Pi 400 niet met 8Gigs RAM hebben, althans voorlopig, en er zit geen 3,5mm audio uitgang in de Raspberry pi 400.

Wat u nodig heeft voor de Raspberry Pi 400

Om de Raspberry Pi 400 op te starten heb je verschillende dingen nodig.

Hier is een lijst:

  • Monitor

  • Muis

  • SD-kaart

  • USB-C 5.1V 3A Voeding

  • HDMI naar HDMI Micro kabel

Voordelen en nadelen van Raspberry Pi 400

De Raspberry Pi 400 is een geweldig cadeau voor iemand die van plug-and-play-apparaten houdt en niet te veel kabels en kale computerborden in de buurt wil hebben. Het is ook geweldig voor een kind, dat zijn eerste stappen in de computerwereld zet.

De prijs is prima – de standalone Raspberry Pi 400 kost ongeveer $70, wat $15 meer is dan een Raspberry Pi 4, maar dan krijg je wel een extra toetsenbord en een CPU-snelheidsboost.

Aan de andere kant van de medaille is de Raspberry Pi 400 niet zo vlot als een moderne laptop en hij zal ze nauwelijks verslaan in iets behalve de prijs. Lees hier meer over Elektor.

http://elektor.nl