CN Flex
Image default
Electronica en Computers

Wat doet u met uw oude hardware?

Veel ondernemers beschikken over ontzettend veel oude apparatuur waar ze eigenlijk niets meer mee doen. Deze apparatuur staat maar een beetje stof te happen in een ongebruikte kantoorruimte. Zonde, want er zijn zoveel dingen die u kunt doen met uw oude apparatuur. Wat dan precies? Ik hoor het u denken. In dit artikel bespreken we de verschillende opties als het gaat om het wegdoen van uw oude hardware. Er zijn een aantal milieubewuste en veilige opties en een aantal makkelijke, maar minder milieubewust en veilige opties. Alles komt aan bod binnen dit artikel, voor ieder wat wils.

Het hergebruiken van uw oude apparaten

U zou ervoor kunnen kiezen om alle apparaten, mits deze niet uit het stenen tijdperk komen, terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Deze apparaten kunt u dan opnieuw instellen en hergebruiken binnen uw organisatie. Het is wel belangrijk om deze hardware te hergebruiken binnen uw eigen organisatie, omdat een simpele reset naar fabrieksinstellingen niet genoeg is om alle gevoelige data van uw apparaat te verwijderen.

Uw apparaten weggeven

U zou ervoor kunnen kiezen uw apparaten weg te geven. Het uitvoeren van een reset naar fabrieksinstellingen is uiteraard wat daaraan voorafgaat. Omdat een reset naar fabrieksinstellingen niet 100% veilig is en de kans bestaat dat er nog steeds sporen van uw data op het apparaat te vinden zijn is het belangrijk dat u de apparaten niet zomaar aan jan en alleman uitdeelt. Deel de apparaten het liefst uit aan bekenden, waarvan u weet dat deze geen slechte bedoelingen zouden hebben met uw gevoelige data.

Hardware

Breng de hardware naar de milieustraat

U kunt er ook voor kiezen om uw hardware naar de milieustraat te brengen. Echter bent u niet zo ecologisch verantwoord bezig als u denkt. De hardware wordt vaak onzorgvuldig gerecycled, waardoor het helemaal geen nut heeft. Buiten dat is het ook enorm gevaarlijk om uw hardware weg te gooien bij de milieustraat, aangezien iedereen daardoor zomaar toegang krijgt tot uw apparaten. Niet fijn, zeker niet wanneer er gevoelige data aanwezig is op deze apparaten. Wilt u de apparaten op een veilige manier naar de milieustraat brengen? Dan is het van belang dat u alle harde schijven laat vernietigen.

Schakel een IT bedrijf in

Als u het ons vraagt is de beste optie de inschakeling van een IT bedrijf. Zij kunnen uw datadragers vernietigen op verantwoorde wijze, waardoor u er zeker van bent dat uw gevoelige data niet op straat kan komen te liggen. Buiten dat ze uw datadragers vernietigen zorgen ze er ook voor dat alle hardware zorgvuldig wordt gerecycled. Dit doen ze door alle verschillende onderdelen uit het apparaat te scheiden op basis van grondstoffen, zo draagt u echt een steentje bij aan het milieu.