CN Flex
Image default
Electronica en Computers

3d Pen kopen? Begin bij het begin!

Dat 3d tekenen leuk is, hebben inmiddels veel mensen ondervonden. Heb je het tekenen eenmaal onder de knie, dan maak je met gemak de mooiste dingen. Wij weten er alles van: hele kunstobjecten hebben wij al mogen bewonderen, geweldig! Maar ben je nog niet een gevorderde tekenaar, of heb je zelfs nog nooit met een 3d pen gewerkt, dan is het raadzaam met een eenvoudige pen te beginnen. Want het is even wennen, tekenen met plastic en in de lucht! Ga dus niet direct voor een duur, geavanceerd exemplaar, maar begin met een standaard pen.

Vele aanbiedingen..

Omdat 3d tekenen erg populair is de laatste tijd zijn er veel aanbieders op de markt gekomen met allerlei soorten en maten pennen. Wij adviseren je te hier te kijken naar een pen die wordt aangeboden door een leverancier die er verstand van heeft. Iemand die van alles op zijn website aanbiedt, is meestal niet erg deskundig als je eens problemen met je 3d pen krijgt. Verder zijn er veel aanbiedingen te vinden. Vaak zijn deze gecombineerd met filamenten. Dat is makkelijk, want dan kan je meteen beginnen. Tekenen zonder filament is nou eenmaal niet mogelijk.

En vele pennen

Heb je de aanbiedingen op een rij, dan is het de kunst om er een pen tussen uit te kiezen die het best bij je past. De dikkere pennen zijn niet zo geschikt voor kinderen. Kinderhandjes hebben weinig grip op zo’n dikke pen. Vaak staan er reviews bij van gebruikers. Deze zijn erg waardevol, dus lees ze gerust en kijk wat de ervaringen van anderen met deze pen zijn. Er zijn pennen die geschikt zijn voor ABS én voor PLA filament. PLA is milieuvriendelijk; dit plastic is gemaakt van rietsuiker en mais. Als je er mee werkt, ruikt het naar popcorn. ABS is weliswaar harder, maar gemaakt van aardolie en dat ruik je. Dus ventileren is in dit geval een must!