CN Flex
Image default
Electronica en Computers

Hoe gebruik je een verborgen camera?

De eerste en belangrijkste vraag die je moet stellen is: “Hoe ga ik dit gebruiken?” Is het voor gebruik als een “Nanny Cam” om ervoor te zorgen dat uw kinderen goed worden opgevangen? Probeert u diefstal door werknemers te stoppen? Heeft u last van herhaaldelijk vandalisme? Een verborgen camera mag alleen worden gebruikt om vermoedelijk onwettige of gevaarlijke activiteiten te documenteren als er geen andere manier is om de dader te pakken.

Een groot probleem met verborgen camera’s is dat ze maar al te vaak om minder dan ethische redenen worden gebruikt. Onlangs kreeg ik een nieuwsbericht over een huisbaas van een flatgebouw die vier van zijn appartementen met verborgen camera’s had bekabeld. Hij plaatste ze in de badkamers en slaapkamers van de huurders. Gelukkig werden de camera’s per ongeluk ontdekt en werd de huisbaas gearresteerd en zit hij in de gevangenis. Ik weet zeker dat dit geen op zichzelf staand geval is.

Een manier om ervoor te zorgen dat u geen slachtoffer wordt van een verborgen camera of microfoon is de aanschaf en het gebruik van een signaaldetector. Deze zijn beter bekend als “Bug Detectors”. We hebben allemaal gezien hoe ze op TV en in films worden gebruikt. Je zet de handdetector aan en loopt door de kamer of “veegt” de kamer. De signaaldetector vangt het signaal op dat door de verborgen camera of microfoon wordt uitgezonden en helpt u de exacte positie te bepalen. Bij het zoeken naar een verborgen camera of microfoon, kijk overal. Insecten zijn er in vele soorten en maten en kunnen kleiner zijn dan een stuiver. Als je een verborgen camera of microfoon vindt, raak hem dan niet aan. Bel onmiddellijk de politie en laat hen het afhandelen.

Als je om een goede reden een verborgen camera wilt, zijn er vele soorten om uit te kiezen. De meeste verborgen camera’s zijn ingebouwd in alledaagse voorwerpen die je in huis vindt, zoals klokken, radio’s, thermostaten, rookmelders, lampen, enz. Noem maar op en er kan een verborgen camera in zitten. Als je beslist wat voor verborgen camera je wilt, zorg er dan voor dat hij past in de inrichting van de kamer. Ik denk bijvoorbeeld niet dat ik een mooie felle neonverlichte klok in mijn moderne woonkamer zou zetten. Maar hij zou waarschijnlijk wel goed passen in mijn speelkamer.

Naast het decor moet je ook beslissen welk type verborgen camera je wilt. Er zijn in principe 3 types:

1. Draadloze
2. Bedraad
3. Zelf opgenomen

Bij de draadloze verborgen camera heb je het item dat de camera bevat en een zender. Deze zender zendt het videosignaal door de lucht en naar een ontvanger. De ontvanger wordt dan vastgemaakt aan een opnameapparaat of een monitor of TV om te bekijken.

De getelegrafeerde verborgen camera zal een A/V-koord hebben dat uit de eenheid komt die direct in een opnameapparaat of een TV of een monitor zal worden ingeplugd.

De zelf opgenomen verborgen camera zal de camera en een opnameapparaat, gewoonlijk een SD-geheugenkaart, verborgen binnen het hebben. Om te bekijken wat is geregistreerd neemt u eenvoudig de geheugenkaart uit de eenheid en plaatst het in uw computer voor het bekijken. Dit type is gewoonlijk het gemakkelijkst op te zetten.

Er zijn vele opties beschikbaar bij de aankoop van een verborgen camera: zwart/wit of kleur, laag lichtvermogen, bewegingssensor, datum & tijdstempel, enz. U zult in staat zijn om de camera te vinden die past bij uw behoeften en uw budget.

Waar het op neerkomt is dat welke stijl of type verborgen camera je ook koopt, zorg ervoor dat je hem koopt voor een legitieme, ethische reden en dat je hem op de juiste manier gebruikt.

 

https://www.securitythuis.nl/