CN Flex
Image default
Electronica en Computers

Lezen in het donker, is het slecht voor je ogen?

Is een led leeslamp noodzaak bij het lezen van een boek in het donker of niet. Het is een eeuwenoude vraag: Is het lezen bij weinig licht slecht voor je ogen? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is er echter geen bewijs dat wanneer mensen lezen in het donker op lange termijn schade aan de ogen aanricht. Dit is bevestigt door onder andere Jim Shedy, een oogarts en leraar op de Oregon Pacific universiteit in Amerika. Dr. Sheedy vertelt ook hoewel het lezen met weinig licht op lange termijn geen schade kan veroorzaken, het wel vermoeidheid of ongemak aan de ogen kan veroorzaken. Wanneer het donker is verwijden je pupillen zich wegens het gebrek aan beschikbaar licht. Dit zorgt ervoor dat je een kleinere scherptediepte krijgt. Je ogen zullen nu harder moeten werken om de focus te veranderen. Hierdoor zul je vaak merken dat je ogen vermoeid voelen. Het lijkt dus dat de stelling een fabeltje is en misschien alleen gebruikt werd door moeders om te zorgen dat hun kinderen op tijd naar bed gaan.

Geld hetzelfde echter nog steeds wanneer we praten over lezen op een tablet in het donker? Tegenwoordig lijkt het alsof veel mensen meer de voorkeur geven aan e-boeken dan een traditioneel papieren boek. Dus, hoe werkt het lezen van een tablet in het donker in vergelijking met het lezen van een boek in het donker? Volgens Dr. Sheedy zal het ook niet uw ogen beschadigen. In feite door de hoge schermresolutie en pixeldichtheid kan het oog niet meer het verschil merken dat de tekst in een papieren boek staat of op een tablet.

Je ogen zullen er niet er dus niet slechter van worden. Liever heb je natuurlijk ook geen vermoeide ogen. Gebruik daarom altijd in ieder geval een leeslamp. Batterijlicht.nl is gespecialiseerd in verlichting op batterijen waaronder ook leeslampen.

https://www.batterijlicht.nl/hobby-accessoires/led-leeslamp.html