CN Flex
Image default
Auto

Leve de lease auto

Er is bijna geen bedrijf die zonder auto kan. Je kunt als bedrijf zelf auto’s aanschaffen, maar je zou ook kunnen leasen. Dit lijkt op huren, maar je kunt ook eigenaar worden aan het eind van de leasetermijn. Dat is een optie die altijd genoemd wordt. De meeste bedrijven nemen daarna een nieuwe lease auto. Zo ben je altijd voorzien van een vrij nieuw model auto. Je hebt gedurende dit termijn geen rompslomp om de auto’s meer. Je krijgt duidelijkheid en vastigheid over je maandelijkse autokosten, want die staan immers vast. Deze kosten zijn te verrekenen met de opbrengsten en meestal is de BTW aftrekbaar. In sommige gevallen ben je misschien wel goedkoper uit als je een auto least.

De mogelijkheden Er zijn verschillende mogelijkheden omtrent goedkoop auto leasen. Allereerst breng je je eigen wensen en financiële mogelijkheden in kaart. Op websites van leasebedrijven staan verschillende vormen van leasen genoemd. Als je tevreden bent met een tweede hands wagen, zou je occasion lease kunnen proberen. De afschrijvingskosten zijn daar vaak al vanaf, dus kan de maandprijs naar beneden. Als je daarbij een zuinige auto kunt krijgen, scheelt dat ook in de kosten. Bij nieuwe wagens kunnen de kosten eveneens meevallen als de auto weinig brandstof gebruikt.

Andere vormen van leasen Naast occasion lease heb je ook de operational lease, de financial lease en short lease. De operational lease is de bekendste. De leasemaatschappij is eigenaar van de auto en zorgt voor alle bijkomende zaken als onderhoud, verzekering, belasting enzovoort. Het is mogelijk dat de kosten voor het tanken voor eigen rekening zijn. Bij financial lease ben je financieel eigenaar en moet je wel zelf zorgen voor het onderhoud. Het autobedrijf is dan alleen juridisch eigenaar. Bij short lease heb je een leasecontract voor een korte termijn.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl