CN Flex
Image default
Auto

Lease auto niet alleen voor het werk

De baas heeft toegezegd dat je een lease auto krijgt. Althans, krijgen is niet helemaal het goede woord want je moet zelf ook nog een eigen bijdrage leveren. Je maakt er in veel gevallen namelijk ook gebruik van in je privé tijd, bijvoorbeeld voor het doen van de boodschappen en als je geen andere auto hebt: ook voor een zomervakantie naar Spanje. Om die reden betaal je zelf dus ook een deel en moet je bij de aanschaf ook denken aan de functionaliteit van de auto. Is het echt alleen voor werkafspraken en om op kantoor te komen of ook voor privé gebruik? En in hoeverre maak je er dan gebruik van?

Praktisch maar niet te groot

Het algemene advies voor een lease auto is dat je een auto aanschaft die praktisch is, maar niet te groot. Je bent al gauw geneigd om een wat grotere auto te kopen, want dat komt altijd van pas. Als de kinderen uit huis gaan en verhuizen of als je thuis een verbouwing hebt en al die rollen behang mee wil nemen. Dan is ruimte handig, maar waar we niet bij stil staan is dat we met een grotere auto meer ruimte in beslag nemen. In een parkeervak bijvoorbeeld. Het is een heel ander soort auto rijden met een grote auto. En tijdens een verhuizing is er vast en zeker een bestelbus te huren ergens.

Heel veel vergelijken

Bij de aanschaf nadenken is dus zeker heel belangrijk, maar wat dacht je van vergelijken? Je kunt bij dealers in je omgeving gaan kijken en ook vergelijken. Waar kreeg je meer het gevoel van een goede service, of welk merk sprak je meer aan? Binnen dat merk heb je nog tal van auto’s. Welke lijkt je geschikt? Het is dus praktisch nadenken en veel vergelijken.

http://www.leaseautocentrale.nl

Gerelateerde artikelen

KM registratie: hoe wordt het bijgehouden?

Relaxt op reis met Schiphol taxi Rotterdam

Haal met plezier uw rijbewijs bij deze rijschool in Bussum