CN Flex
Image default
Auto

Een auto kopen met 0% rente, klopt dat wel?

Veel automerken maken reclame op radio en televisie en in bladen met de slogan dat je tegen 0% rente een auto kunt kopen. Je betaalt de lening pas na bij voorbeeld 3 jaar af. Dat klinkt heel aantrekkelijk natuurlijk. Ook als je op dat moment geen spaargeld beschikbaar hebt kun je toch in een nieuwe auto rondrijden. Maar er zit natuurlijk wel het bekende addertje onder het gras. In het contract dat met je wordt afgesloten staat een datum vermeld waarop het volledige aankoopbedrag moet worden afgelost. Daar kun je dan inderdaad gedurende de looptijd, meestal is dit 2 of 3 jaar, voor sparen.

Addertje onder het gras

Maar als het aan het einde van de overeengekomen periode niet is gelukt om het volledige bedrag bij elkaar te sparen wordt de lening tegen 0% omgezet in een doorlopend krediet. En dan betaal je ineens een torenhoge rentevergoeding. De autohandelaren weten dat een deel van de mensen die tegen deze condities een auto koopt, niet in staat zal zijn om tijdig af te lossen. Ze verdienen zo flink aan de rente op de doorlopende kredieten die dit tot gevolg heeft. Dus als je er financieel niet heel goed voor staat en je eigenlijk wel weet dat je de auto niet op tijd kunt betalen, dan kun je beter blijven sparen tot je een auto kunt kopen zonder een lening.

Misschien is leasen een beter idee

Leasen is misschien een beter idee wanneer je geen spaargeld hebt om een nieuwe auto te kopen. Een Volkswagen Caddy leasen is bijvoorbeeld al mogelijk voor een heel redelijk bedrag per maand. En dan weet je van tevoren waar je aan toe bent zonder vervelende verrassingen achteraf. Leasen heeft bovendien als voordeel dat bepaalde extra kosten zoals belasting en verzekering bij de leaseprijs zijn inbegrepen. Je betaalt alleen nog de brandstof.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen