CN Flex
Image default
Auto

Een bedrijfsauto leasen of kopen

Jij of je medewerker hebt een bedrijfsauto nodig om klanten te bezoeken of materialen te vervoeren. De eerste keuzemogelijkheid bestaat dan uit kopen of leasen. Als je een bedrijfsauto koopt, is deze auto helemaal van jou. Dat betekent dat jij de fiscale voordelen hebt, maar ook de lasten van onderhoud, verzekering en andere aanverwante zaken. Zowel de lusten als de lasten en risico’s liggen op het bord van jouw onderneming. Wil je al deze administratieve rompslomp voorkomen en de risico’s zo klein mogelijk houden, ga dan of een bedrijfsauto leasen een goede optie kan zijn.

Risico’s voor de leasemaatschappij

Je bent overtuigd van het feit dat het leasen van een bedrijfsauto voor jou de beste optie is. Vooral omdat een bedrijfsauto leasen betekent dat je geen verstand hoeft te hebben van alles wat met auto’s te maken heeft. De uitspraak ‘schoenmaker blijf bij je leest’ neem jij serieus en je houdt je het liefst bezig met waar je goed in bent. De leasemaatschappij waar jij naartoe gaat voor je toekomstige bedrijfsauto regelt alles voor je als je kiest voor een full service operationele leasing. Van de verzekering tot en met de winterbanden en van het onderhoud tot en met het vervangend vervoer als de auto weigert. Je hebt dus nergens omkijken naar, behalve naar de rekening die betaald moet worden. 

Privé rijden met een zakelijk auto

Of je nu kiest voor het leasen of kopen van je bedrijfsauto, zodra je er privé kilometers mee wilt rijden krijg je te maken met bijtelling. Met welke hoogte aan bijtelling je rekening moet houden hangt onder andere af van de cataloguswaarde en CO2-uitstoot van de bedrijfswagen. Maak daarom vooraf de afweging of je de zakelijke auto vaak privé wilt gebruiken. Bij veelvuldig privégebruik kan de keuze voor een zuinigere auto gunstiger uitvallen.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl