CN Flex
Image default
Auto

De populariteit van operational leasen

Het leasen van zakelijke wagens is tegenwoordig erg normaal. Leasen is er in verschillende vormen. De bekendste en het vaakst gebruikt is het operational leasen van een auto. Het grootste voordeel van deze vorm is dat men eigenlijk meteen beschikking heeft over het voertuig. Operational lease is een van de goedkoopste varianten van leasen. In vergelijking met financial lease betaal je niet voor de restwaarde van de auto omdat men hier geen rekening mee hoeft te houden. Het is een soort van huren. Men betaalt alleen voor de periode dat de auto gebruikt wordt.

Operational lease is een aanrader voor privé en zakelijke rijders

Door het scherpe tarief is deze vorm van leasen aantrekkelijke voor iedereen die een auto wil leasen. Vooral de zakelijke rijder heeft profijt van operational lease. Bij deze vorm wordt een maandelijkse bedrag betaald die in mindering kan gebracht worden van de winst. Daarnaast hoeft een zakelijke geleasete auto niet tot het wagenpark van een bedrijf gerekend te worden, waardoor deze dus niet op de balans staat. Verder loopt de ondernemer niet het economisch risico van het voertuig.

Welke keus in voertuigen hebt u?

Door het grote aanbod van vele maatschappijen en dealers die deze vorm van leasen aanbieden hebt u als consument ruime keuze uit verschillende soorten auto’s. U kunt bijvoorbeeld een Citroen Berlingo leasen, of een andere auto van welk merk of soort dan ook. De prijs die u maandelijks gaat betalen is natuurlijk wel afhankelijk van het soort auto en of dat u kiest voor een nieuwe of een occasion. Daarnaast is het aantal kilometers dat u gaat rijden ook van invloed op de maandprijs. Als u goedkoop wilt leasen ligt de keus voor een gebruikte auto voor de hand. U krijgt een nog relatieve auto die nog jaren mee kan tegen een lage maandprijs.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen