CN Flex
Image default
Auto

Een achteruitrijcamera positioneren op elk voertuig

Een achteruitrijcamera kopen is een goede manier om een voertuig veel veiliger op te weg te laten komen. Met een achteruitrijcamera heeft de bestuurder een veel beter zicht op het gebied rond het voertuig dat anders slecht zichtbaar zou zijn. Zo worden de veiligheid en het rijcomfort dus verhoogd.

Het is belangrijk dat de camera juist gepositioneerd wordt. De positie van de camera is afhankelijk van het soort voertuig waarop hij geplaatst wordt. Bij verschillende voertuigen is er ook een verschil de dode hoeken en de camera moet zo geplaatst worden dat deze hoeken geëlimineerd worden. Vaak zitten de dode hoeken aan de rechterkant, achterkant en voorzijde van het voertuig. Verder moet de camera ook zo hoog mogelijk geplaatst worden om een zo groot mogelijk gebied zichtbaar te maken. Bij sommige voertuigen, bijvoorbeeld een graafmachine of een vrachtwagen met afzetcontainer, is het moeilijker om de beste positie voor de camera te weten. Dan moet er vooral gekeken worden naar de ruimte die beschikbaar is en de vorm.

Wanneer er beperkte mogelijkheden zijn voor het positioneren van de camera, kan er ook gegeken worden naar een ander soort camera dan de standaard Waeco achteruitrijcamera. Als de camera enkel laag gemonteerd kan worden, is een camera met een extra grote kijkhoek een ideaal alternatief. Door de grote kijkhoek is het dan toch nog mogelijk om groot gebied rond het voertuig te kunnen zien. In het geval dat er heel weinig plaats is voor het monteren van een camera of enkel oneven oppervlakken zijn, is een oogbalcamera een oplossing. De lens van deze camera kan bewegen ten opzichte van het bracket. Dat maakt het mogelijk om hem op het gewenste gebied te richten ondanks dat de positionering niet ideaal is. Met deze cameraoplossingen is het mogelijk om op eender welk voertuig een achteruitrijcamera te installeren.

https://www.vanzwitserland.nl/