CN Flex
Image default
MKB

Kies voor de high tech machines van Twin-Tech engineering

High Tech Machines bouwen

Bij Twin-Tech engineering zijn we ons bewust van één belangrijk aspect. En dat is dat uw machinepark waarschijnlijk de grootste kapitaal is van uw organisatie en dat deze altijd optimaal moet functioneren. Dus wanneer het zover is dat u een nieuwe machine investering moet doen, dan wilt u dat natuurlijk 100% goed doen. Geen fouten, geen storingen en zeker geen mis-investeringen. Bij Twin-Tech ingenenieursbureau zijn we ons dat zeer bewust en werken we daarom met de volste overtuiging aan moderne, high tech machines voor bedrijven uit diverse sectoren. Denk aan:

  • Voedingsmiddelen industrie
  • Agrarische sector
  • Transport en logistiek
  • Productie bedrijven
  • Chemie
  • Infrastructuur
  • Betonbouw

Dankzij onze ervaring in meerdere soorten branches zijn onze machinebouw ingenieurs uiterst ervaren in het bedenken en uitwerken van oplossingen op maat. Ook voor uw organisatie adviseert en ondersteunt Twin-Tech u volledig in het gehele traject, van het ontwerp tot de installatie. Neem contact op via +31 (0) 53 760 1980 voor het maken van een afspraak.

Van Machine ontwerp tot 100% werkend prototype

Een complexe machine dat helemaal afgestemd is aan uw productielijnen, wensen en technische eisen vereist maatwerk. Dat is een langdurig traject wat bestaat uit vele fases en processen die goed moeten gebeuren. Zonder een goede basis kan het project mislukken of niet het gewenste effect opleveren in effectiviteit of efficiency. Daarom beginnen we elk traject met een 1e fase en dat is inventarisatie van wensen en eisen, een duidelijke probleemanalyse, een concept evaluatie en tot slot een gezamenlijke evaluatie om te kijken of alle aspecten zijn besproken.

Tijdens de 2e fase beginnen met het concept omzetten tot een technisch realiseerbaar machine in 3D. Dankzij digitaal 3D engineering kunnen we de machine zodanig inkleden en testen zo als het ware deze echt zou bestaan. We kunnen metingen uitvoeren, een simulatiemodel maken en doorrekenen wat er allemaal mogelijk is in belasting en sterkte. Ook kunnen we direct optimalisaties zoeken en verbeteren zodat er al meteen bij het ontwikkelen van de prototype een groot inhaalslag is gemaakt in efficiency. Wanneer alles goed is getest ( en nogmaals is getest ) beginnen met het opstellen van een technische bouwtekening die als blauwdrukt fungeert voor de nieuwe machine.

In de 3e en laatste fase beginnen met de ontwikkeling van de machine. We maken een prototype die we uitvoerig kunnen testen in onze eigen testlocatie, waar alle ruimte is en alle middelen beschikbaar zijn om de machine te finetunen. Pas wanneer wij 100% tevreden zijn over resultaat, gaan we over tot de fabricage van de uiteindelijke machine en dit doen we op locatie van de opdrachtgever. We zorgen dat alle leverancier de afgesproken onderdelen leveren op de juiste plek en onder toeziend oog van onze engineers wordt de nieuwe machine gemonteerd en geïnstalleerd. Er volgen daarna uitvoerige testen en pas als wij én de klant tevreden zijn wordt de nieuwe machine ingezet.

RVS machinebouw

Voor specifieke industrieën zoals de voedingsmiddelenindustrie gelden strenge eisen ten aanzien van het materiaalgebruik. Zo mag er alleen speciaal RVS worden gebruikt dat voldoet aan wet- en regelgeving om een hoge mate van hygiëne te garanderen. Voedingsmiddelenproducenten moet altijd voldoen aan deze regels, om te waarborgen dat het voedsel wat gemaakt of bereid of verpakt wordt, zo hygiënisch mogelijk gebeurd. Twin-Tech heeft ervaring in RVS machines voor dit soort type bedrijven.

Cobot Machines met grijp- of vacuümtechniek

Nieuwe bij Twin-Tech is de ontwikkeling van slimme Cobot systemen die snel en flexibel inzetbaar zijn voor vele soorten branches. Dat komt omdat onze eigen Robot dusdanig ontwikkeld is dat deze modulair is en aanpasbaar is aan uw wensen. De Cobot kan bijvoorbeeld voorzien zijn van een grijptechniek of een slim vacuümtechniek.

Fullservice ingenieursbureau uit Twente

U raadt het al, dat Twin-Tech wij alles in huis hebben om ook uw project tot een succes te brengen. Niet alleen voor het bedenken en implementatie, maar ook voor continuïteit van uw machinepark kunt gebruik maken van die diensten van Twin-Tech. Bezoek onze website voor een greep van onze projecten of download onze gratis brochure voor meer informatie.

https://www.twin-tech.nl/