CN Flex
Image default
Aanbiedingen

Hier moet je op letten als je een badkamerkraan koopt

Ben je bezig met een badkamerrenovatie? Of wil je simpelweg je oude badkamerkraan vervangen? Wat je aanleiding ook is, een nieuwe badkamerkraan aanschaffen is niet zo voor de hand liggend als je wellicht denkt. Een badkamerkraan kun je aanschaffen vanaf zo’n €20 tot ruim boven de €1000. Deze gids helpt je bij het maken van een goede keuze, met enkele onderscheidende kenmerken om te overwegen. Met deze informatie kun je beter bepalen welk type kraan het best bij je past.

Muurmodel

Is je huidige kraan een muurmodel? Dan is de keuze vrij eenvoudig. Muurmodellen zijn niet meer zo alomtegenwoordig als voorheen, waardoor er minder opties beschikbaar zijn. Echter, een vervangend muurmodel heeft enkele voordelen. Je hoeft geen leidingen te wijzigen en je houdt meer ruimte over op je wastafel.

Draaiknoppen of ééngreepsbediening

Veel traditionele kranen hebben twee draaiknoppen om het water te mengen. Een alternatief is de ééngreepsbediende kraan, met één hendel om zowel de kracht van de straal als de temperatuur van het water aan te passen. Dit is gemakkelijk met één hand te bedienen, hoewel precisie soms wat moeilijker is.

Hoge of lage uitloop

De ‘uitloop’ verwijst naar het gedeelte waar het water uitkomt. Je kunt kiezen tussen hoge en lage uitlopen. Belangrijk is om de hoogte van bijvoorbeeld flessen of kannen te overwegen die je wilt vullen. Als je wasbak diep is, kan een lage uitloop volstaan. Echter, bij een oppervlakkige wasbak is wellicht een hoge uitloop de betere optie.

Badkamerkraan

Badkamerkranen van €20 tot ruim boven de €1000

Overige kenmerken

Ten slotte zijn hier enkele andere eigenschappen om te overwegen:

  • Waterbesparend
  • Type straalkop (perlator of mousseur)
  • Uittrekbare- of veeruitloop
  • Gemaakt van roestvrij staal, messing, of chroom
  • Combinaties van lage- en hoge uitloop met douchekopbediening
  • Kleur van de kraan
  • Kranen met geïntegreerde thermostaat
  • Handsfree bediening

Met deze informatie kun je hopelijk de geschikte badkamerkraan aanschaffen.