CN Flex
Image default
Marketing

Automatisch volledige tekst herschrijven

Als een foto meer zegt dan duizend woorden, welke waarde heeft het dan voor mensen die het niet kunnen zien? In onze digitale wereld kunnen slechtzienden gemakkelijk belangrijke informatie over het hoofd zien of frustrerende en negatieve ervaringen hebben. Stel dat de spreker zijn of haar presentatie na de vergadering opstuurt. De presentatie bevat infographics om een ​​belangrijk punt te illustreren. Zonder de beschrijving van de infographic kan iemand met een visuele beperking de infographic niet begrijpen en belangrijke informatie missen.

Alternatieve tekst is beschrijvende tekst die wordt gebruikt om de betekenis en context van visuele items in een digitale omgeving, zoals op applicaties of webpagina’s, over te brengen. Wanneer schermlezers alternatieve tekst gebruiken om digitale inhoud te lezen, wordt de alternatieve tekst hardop voorgelezen om mensen te helpen de inhoud op het scherm beter te begrijpen. Goed geschreven beschrijvende alternatieve tekst kan dubbelzinnigheid verminderen en de gebruikerservaring verbeteren.

Zorg ervoor dat u de inhoud en het doel van de afbeelding op een beknopte en duidelijke manier overbrengt. De andere tekst mag niet langer zijn dan een of enkele zinnen, meestal slechts een paar zorgvuldig geselecteerde woorden. Denk na over het belang van afbeeldingen. Een belangrijke context kan bijvoorbeeld de omgeving zijn, emoties op de gezichten van mensen, kleur of relatieve grootte.

 

 

automatisch volledige tekst herschrijven

https://www.dergatsjev.be/