CN Flex
Image default
Marketing

Wat zijn organische resultaten en hoe werkt het precies?

De wereld van online marketing heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en het belang van zichtbaarheid op het internet is groter dan ooit tevoren. Een goede organische vindbaarheid in zoekmachines zoals Google is hierbij van groot belang. Maar wat zijn organische resultaten precies en hoe werkt het? In deze blog lees je alles over de betekenis van organische resultaten en de drie pijlers waarop het gebaseerd is. Lees dus snel verder!

De betekenis van ‘organische resultaten’

Organische resultaten zijn de zoekresultaten die verschijnen onder de advertenties in een zoekmachine zoals Google. Deze zoekresultaten zijn niet betaald. Dit betekent dat de website een goede positie behaald heeft in de zoekmachine zonder dat er geld geïnvesteerd is in advertenties. Een goede positie in de organische resultaten is hierdoor erg waardevol.

Hoe werken organische resultaten?

Om hoog te scoren in de organische resultaten van een zoekmachine zijn er verschillende factoren die een belangrijke rol spelen. Een zoekmachine zoals Google kijkt naar de autoriteit die een website heeft, de relevantie van de content en de technische opbouw van de website. De zoekmachine gebruikt hiervoor een algoritme om te bepalen welke websites het beste passen bij de zoekopdracht van een gebruiker. Het is dus belangrijk om deze factoren in orde te hebben om hoog te scoren in de organische resultaten.

De drie pijlers van organische resultaten

Er zijn drie pijlers die de organische vindbaarheid van een website bepalen: techniek, content en autoriteit. De techniek van de website moet in orde zijn om goed gevonden te kunnen worden. Zo moet de website snel laden, moeten de pagina’s goed leesbaar zijn en moet de website goed geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Daarnaast is goede content van groot belang. Dit betekent dat de teksten op de website relevant moeten zijn voor de doelgroep en goed zijn opgebouwd met duidelijke titels en tussenkopjes. Tot slot speelt de autoriteit van de website een grote rol. Dit betekent dat andere websites links naar de website moeten plaatsen, omdat deze links aangeven dat de website waardevol is voor andere gebruikers.

Waarom je volgens ons moet investeren in organische resultaten

Het investeren in organische resultaten is belangrijk omdat het zorgt voor een continue stroom van organisch verkeer naar de website. Dit verkeer is gratis en blijft terugkomen als de website relevant blijft voor de doelgroep. Daarnaast heeft een goede positie in de organische resultaten voor een zoekterm ook een positief effect op de autoriteit van de website en zorgt het voor meer naamsbekendheid. Het is hierbij ook belangrijk om de concurrentie in de gaten te houden en te zorgen dat de website blijft innoveren om relevant te blijven voor de doelgroep.

In het kort:

Organische resultaten zijn de niet-betaalde zoekresultaten onder de advertenties in een zoekmachine zoals Google. Een goede positie behalen in de organische resultaten is waardevol voor de organische vindbaarheid van een website. Hiervoor zijn de factoren techniek, content en autoriteit van belang. Investeren in organische resultaten is belangrijk omdat het zorgt voor een continue stroom van organisch verkeer naar de website en de positie in de organische resultaten een positief effect heeft op de naamsbekendheid en autoriteit van de website.

Meest voorkomende vragen:

1. Zijn organische resultaten gratis?
Ja, organische resultaten zijn niet betaald. Het behalen van een goede positie in de organische resultaten is echter niet gratis en vergt investeringen in de website.

2. Wat is het verschil tussen organische en betaalde zoekresultaten?
Organische zoekresultaten zijn de niet-betaalde resultaten onder de advertenties. Betaalde zoekresultaten zijn de advertenties bovenaan de pagina in de zoekresultaten.

3. Moet ik investeren in organische resultaten of betaalde zoekresultaten?
Beide zijn belangrijk, maar het investeren in organische resultaten is duurzamer en zorgt voor een continue stroom van organisch verkeer naar de website.

Conclusie

Organische resultaten zijn een waardevol onderdeel van online marketing. Het behalen van een goede positie in de organische resultaten vergt investeringen in de techniek, content en autoriteit van de website. Investeren in organische resultaten is duurzaam en zorgt voor een continue stroom van organisch verkeer naar de website. Het is belangrijk om de concurrentie in de gaten te houden en te blijven innoveren om relevant te blijven voor de doelgroep en de positie in de organische resultaten te behouden.