CN Flex
Image default
Kinderen

Kan ik een kindercoach vinden in Utrecht?

Kan ik een kindercoach vinden in Utrecht?

Een Kindercoach Utrecht heb je nodig als je in Utrecht woont en als jij en je kind de hulp nodig denken te hebben van een kindercoach. Een kindercoach is er voor de kinderen, de ouders en andere gezinsleden als er een (hulp) vraag is over het gedrag, de opvoeding en/of de ontwikkeling van het kind. Meestal biedt een kindercoach een kortdurende, praktische en laagdrempelige vorm van hulp. Kindercoaches helpen bij verschillende soorten problemen waaronder emotionele problemen, eetproblemen, gedragsproblemen en stoornissen. Een kindercoach is er voor alle gezinsleden en betrekt iedereen er ook bij, zodat iedereen ervan kan leren en zich aan de nieuwe normen houdt.

 

Wat doet een kindercoach voor de kinderen?

Een kindercoach is er voor de kinderen, de ouders daarvan en eventuele andere volwassenen in de directe omgeving, een kindercoach helpt een kind met zijn problemen om te gaan. De ouders van het kind worden bij het hulpproces betrokken, zodat zij kunnen leren hoe zij met (de problemen van) het kind om moeten gaan. Een kindercoach helpt het kind en de ouders om een stap in de goede richting te zetten, zij kunnen helpen bij veel verschillende soorten problemen. Kindercoaches werken vaak oplossingsgericht en houden daarbij rekening met de ontwikkeling en leefomgeving van het kind. De coach leert het kind om leert zijn/haar kwaliteiten te ontdekken en benutten.

 

Bij wat voor problemen is het nodig om een kindercoach in te schakelen?

Kindercoaches zijn er voor kinderen en ouders om te helpen een probleem op te lossen en/of met de problemen die zij hebben om te gaan. Een kindercoach helpt onder andere bij rouwverwerking, onzekerheid, pesten, angsten, echtscheiding, en eetproblemen. Maar ook bij leerproblemen zoals dyscalculie, dyslexie en concentratieproblemen. Bovendien helpen kindercoaches de kinderen en volwassenen ook om te gaan met stoornissen zoals ASS, ADHD en angststoornissen. De ouders, en de andere volwassenen in de directe omgeving van het kind worden hier ook bij betrokken. De volwassenen wordt dan geleerd om met de (problemen van) van het kind om te gaan, zodat het kind zich kan blijven ontwikkelen.