CN Flex
Image default
Kinderen

Kinderfietsen en het verhaal.

Goedkope kinderfiets kopen

Aan het eind van de dag is ze altijd er moe. Ze werkt op een kinderdagverblijf en begint haar dagen al om zes uur ’s ochtends, ze maakt werkdagen van wel tien tot twaalf uur. Kinderfiets, bolderkar, appels, kinderwagen, schilderspullen, luiers en huilende baby’s, alles heeft ze op zo’n dag wel ongeveer in haar handen gehad. Het is het werk van haar leven, ze geniet er intens van. Als ze dit niet zou hebben, zou ze niet weten wat te doen. Ze is immers alleen en heeft weinig vrienden en familie. Toch is ze heel erg leuk met kinderen. Ze voelt zich thuis bij kinderen, kan zich met hen vereenzelvigen. Zelf heeft ze nooit zo’n fijne jeugd gehad. Zij had nooit een kinderfiets, of een kinderwagen,een ledikantje of commode.

Alles gebeurde gewoon op de keukentafel of het aanrecht. Ze sliep in een lade. Het was niet dat haar ouders het niet breed hadden, het was alleen zo dat ze weinig naar haar omkeken. Ze hadden haar eigenlijk niet willen hebben. Haar moeder dacht dat ze geen kinderen meer zou kunnen krijgen na de laatste gehad te hebben zo’n twintig jaar daarvoor. Maar er kwam er wel degelijk nog eentje en dat was zij. Paulien. Alle babyspullen hadden ze al weggedaan. Haar zus had nog wel een kinderfiets, een kinderwagen en speelgoed gehad, maar haar ouders hadden geen zin meer om dat nog aan te schaffen. Dus dan maar op het aanrecht en in de lade. Ze dachten dat de afwezigheid van kinderfietsen, een bedje of kinderwagen het kind niet zou schaden, maar dat deed het wel degelijk.

Ze had zich nooit geliefd gevoeld. Daarom besloot ze toen ze zestien was uit huis te gaan. Niet bij haar zus in huis, maar zelfstandig . Ze zocht een baantje en vond er één op een peuterspeelzaal. Eerst begon ze als een assistente van de leidsters, maar na een aantal jaar viel haar talent op en mocht ze meer. Ze kocht een goedkope meisjesfiets,een kinderwagen en veel speelgoed voor de peuterspeelzaal en begon zich meer betrokken te voelen. 

https://www.fietsenwinkel.org/