CN Flex
Image default
Kinderen

Tips van experts voor het fietsen in de regen

Tips van experts voor het fietsen in de regen

Je kunt je kinderen leren fietsen op een goedkope kinderfiets. Op deze manier kan het ook hun interesse in fietsen wekken. Als je een fervent fietser bent, zal niets je ervan weerhouden om kilometers te maken. Fietsen in de regen kan een uitdaging zijn, maar het is niet onmogelijk als je vooruit plant en voorzorgsmaatregelen neemt.

Kies je route zorgvuldig

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is je route zorgvuldig kiezen als je met je fiets en je fietstassen enkel fietst. Als je op een drukke weg gaat fietsen, kies er dan een met brede rijstroken en goede bewegwijzering. Vermijd plassen omdat je hierdoor de controle over je fiets kunt verliezen. Vermijd ook wegen met veel verkeerslichten. Dit vertraagt ​​je voortgang en maakt het moeilijker voor auto’s om veilig in te halen. Kijk uit voor stilstaande auto’s. Deze zijn vooral gevaarlijk bij nat weer. Dit komt omdat water zich op hun oppervlak ophoopt voordat het terugstroomt op de weg wanneer bestuurders het gaspedaal intrappen na het stoppen bij lichten of kruispunten. Kies rustigere gebieden waar niet veel fietsers of voetgangers zijn. Deze weggebruikers kunnen onvoorspelbaar zijn bij het navigeren op wegen met slecht zicht.

Draag de juiste kleding

Het dragen van verkeerde kleding kan een grote impact hebben op je comfort en veiligheid. Natte kleding is zwaar en oncomfortabel om te dragen. Het kan er ook voor zorgen dat je sneller lichaamswarmte verliest, omdat natte kleding niet zo goed isoleert als droge kleding. Je kunt ook andere problemen krijgen, zoals koude rillingen of onderkoeling, als je natte kleding draagt ​​als het buiten koud is. Houd hier rekening mee, vooral als je door de regen fietst zonder goede bescherming. Draag ademende stoffen die luchtcirculatie mogelijk maken, zodat zweet van je huid kan verdampen in plaats van vast te blijven zitten in je kleding. Dit is vooral belangrijk tijdens lange ritten, omdat er voldoende tijd is tussen de stops waar het zweet zich in de loop van de tijd kan ophopen. Dit is ook belangrijk voor degenen die op de fiets naar hun werk gaan met hun leren werktas, aangezien ze misschien wel langere afstanden afleggen.

Houd je fiets in goede staat

Een algemene onderhoudscontrole helpt je problemen op de weg te voorkomen. Zorg ervoor dat je versnellingen, remmen en banden in goede staat zijn. Als dat niet het geval is, laat je ze repareren of vervangen. Controleer de ketting en tandwielen op slijtage. Als je merkt dat een van deze componenten te snel verslijt, is het misschien tijd om deze te vervangen. Vergeet niet te controleren of al je versnellingskabels nog in goede staat zijn. Zorg ervoor dat je velglint goed vastzit. Dit voorkomt dat er water in een open naad tussen twee delen van de slang sijpelt. Dit kan een lekke band veroorzaken na maanden of zelfs jaren rijden op nat wegdek zonder je vooraf te waarschuwen. Kijk ook goed naar alle andere onderdelen van je fiets, inclusief het frame en de vork, het balhoofd, de stuurpen en het stuur, het zadel en de pedalen. Controleer op al het andere dat op regenachtige dagen in contact kan komen met vocht van regenwater als je door plassen op de weg rijdt.