CN Flex
Image default
Onderwijs

Beroepen met kinderen

Werken met kinderen biedt veel afwisseling en is iedere dag weer een uitdaging. Werk je graag met kinderen? Dan is er keuze uit verschillende beroepen. Er zijn beroepen beschikbaar in de zorg, het onderwijs of als dagbesteding. Er staat altijd wel een vacature kinderopvang of in het onderwijs bij jou in de buurt open. In deze blog hebben wij de meest populaire en bijzondere beroepen waar je werk met kinderen voor je verzameld.

Werken in het onderwijs

Een van de meest bekende beroepen waar je werk met kinderen is als leerkracht of onderwijzer. Het is een veelzijdig beroep en je haalt er veel dankbaarheid uit. Je hebt de keuze of je les wilt geven aan kleinere kinderen als leraar basisonderwijs, of les wilt geven aan oudere kinderen als leraar voortgezet onderwijs. Je zult les gaan geven aan kinderen variërend van 4 tot 18 jaar oud, afhankelijk van de studie die jij gevolgd hebt aan de Pabo. Je deelt niet alleen kennis met de kinderen maar begeleidt ze ook in hun persoonlijke ontwikkeling.

Je kunt ook werkzaam zijn als peuterleidster in de peuterspeelzaal. Je stimuleert hun ontwikkeling en let goed op mogelijke ontwikkelingsproblemen. Je kunt hier gaan werken als je een opleiding pedagogiek of pedagogisch medewerker kinderopvang hebt gevolgd. Een vergelijkbaar beroep is die van een medewerker van de kinderopvang in een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang.

Professionele oppas

Naast de kinderopvang hebben ouders ook de keuze om hun kinderen naar een oppas te brengen. Je kunt aan de slag gaan als gastouder. In je eigen thuissituatie ontvang je kinderen van verschillende leeftijden. Een opleiding helpende zorg en welzijn voor gastouders kan goed van pas komen. In deze opleiding krijg je de nodige kennis en start ervaring die benodigd is om het beroep goed uit te voeren.

Animatieteam begeleider

Binnen de sector recreatie kom je veel beroepen met kinderen tegen. Zo ook een begeleider van het animatieteam op een vakantiepark. Zo kun je tijdens hun vakantie de kinderen actief bezig houden. Als activiteitenbegeleider werk je in de kinderopvang of bij een zorginstelling. Je organiseert activiteiten voor de kinderen. Voorafgaand kun je de opleiding agogisch medewerken, sociaal pedagogisch hulpverlener of een vergelijkbare opleiding volgen.

Een beroep waar je werk met kinderen geeft veel voldoening aangezien je hun niet alleen kennis bijbrengt, maar ook meehelpt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Kinderen kijken naar je op en je kunt echt iets betekenen voor hun ontwikkeling.

https://www.dakkindercentra.nl/vacatures-kinderopvang-dak/