CN Flex
Image default
Kinderen

een persoonlijk cadeautje voor Suze

Bij steeds meer vrienden zie ik dat zij bijzondere kinderboeken hebben: waar ik zelf ben opgegroeid met Pluk (die van de Petteflet), de avonturen van Kikker en natuurlijk de avonturen van Dik Trom en Pietje Bell, zijn het vandaag de kinderen zélf die de wildste avonturen meemaken. Een kinderboek met naam is dan ook een mooi cadeau voor degene die een kind iets persoonlijks wil geven. Vandaar dat ik die boeken bij steeds meer vrienden zag. Nu heb ik zelf een nichtje van zes, Suze. Omdat mijn broer in het buitenland woont zie ik haar niet zo vaak. Een gepersonaliseerd kinderboek leek mij een geschikt cadeau. 

Zoeken en bestellen maar 

Het bestellen van zo’n boek ging online gemakkelijker dan ik van tevoren had gedacht. Via internet kwam ik op de website van een boekhandel die dergelijke boeken aanbiedt. Er was een ruime keuze uit boeken met verschillende thema´s. Omdat mijn nichtje net haar zwemdiploma had gehaald, leek een boek met een waterthema mijn een mooi cadeau zwemdiploma. Gelukkig bestaat zo’n boek, namelijk ´diep in de zee´. Het was een eitje om het boek te bestellen. Ik moest de naam van mijn nichtje invullen, en een goede foto uploaden. Die foto was misschien nog wel het lastigst, omdat ik geen goede foto´s van haar had. Gelukkig krijg je een voorbeeld te zien. 

Binnen een paar dagen in huis 

Vervolgens kwam het schrijven van een voorwoord. Leuk om iets te schrijven waarvan je weet dat het ook over tien jaar waarschijnlijk nog gelezen wordt. De kans dat iemand een persoonlijk boek bewaart is natuurlijk veel groter dan bij welk ander boek. Na het invullen van de juiste gegevens hoefde ik alleen nog maar mijn adres door te geven en (uiteraard) te betalen. Hoe zo’n boek precies gedrukt wordt, durf ik niet te zeggen. Gaat het compleet geautomatiseerd, of komt er nog mensenwerk aan te pas? Feit is wel dat het boek, dat nog gedrukt moest worden, binnen een paar dagen bij mij op de deurmat lag. 

Deze oom hoefde niet voor te lezen 

Suze was ontzettend blij met het boek. Ze gilde het al uit van plezier toen ze zag dat het boek ‘Suze, diep in de zee’ heet, toen had ze nog niet eens gezien dat zij écht het hoofdpersonage was! In het verhaal gaat Suze op avontuur met een haai, die op zoek is naar vrienden. Samen met de haai verkent Suze de hele zee. Ik heb haar het verhaal op de avond zelf twee keer voor mogen lezen. De dag erna hoefde deze oom niet voor te lezen: toen was het de beurt aan mama. Het boek dat Suze koos? Dat boek met haar in de diepte van de zee. 

https://bimibooks.nl/gepersonaliseerd-voorleesboek