CN Flex
Image default
Gezondheid

Geluk supplement

Voeding is belangrijk geode voeding nog belangrijker. Je kan door een goed uitgebalanceerd voedingspatroon je een stuk vrolijker en gezonder voelen. Door de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen kan je zelfs je geluk beïnvloeden. Dit klinkt allemaal misschien als pure magie of wartaal maar het is echt waar. Eigenlijk is het gewoon logisch na denken, om het allemaal wat beter te begrijpen in dit artikel een korte uitleg over het wondere mechanisme wat ons lichaam is.

Neurotransmitters zijn stofjes in ons lichaam die als communicatie werken tussen de hersenen, ons zenuwstelsel en de rest van ons lichaam. Je kan ze dus de boodschappers van ons lichaam noemen. Een van deze stofjes is serotonine een wonderstof die ons hongergevoel regelt in combinatie met de spijsvertering, slaapgevoel en voor een groot deel ons humeur bepaalt. Verder werkt serotonine ook positief op ons geheugen en zorgt er voor dat we ons willen voortplanten. Kortom een tekort aan deze stof is niet goed en word ook vaak gelinkt als een van de mogelijke oorzaken van depressies. Veel depressie behandelingen draaien dan ook om dit stofje (dwz. Opname, productie of transport van serotonine stimuleren.)

5-HTP is een van de bouwstoffen van deze neurotransmitter. Helaas is 5-HTP zeer weinig te vinden in ons westers voedingspatroon. Daarom worden steeds vaker te korten gesingaleerd. Om een tekort aan te vullen is het aan te raden om een voedingssupplement te nemen. Deze supplementen werken niet zo heftig en verslavend als anti depressiva maar hebben wel een voorkomende werking zodat je minder snel aan de anti depressiva moet. Je kan verder ook kleine beetjes van de stof in melk, pompoen en vlees vinden. De stof heeft naast een positieve uitwerking op onze stemming ook een afvallende werking. Dat wil zeggen het verhoogt ons metabolisme en dus ook onze energie verbranding, daarom zal je bij een verhoogde inname sneller afvallen. Kijk voor meer informatie over 5-HTP op topvitamins.nl

https://www.topvitamins.nl/