CN Flex
Image default
Toerisme

Camping? Meppel en Staphorst zijn prachtig!

Wil je op vakantie naar een plek waar je kunt genieten van natuur, cultuur, activiteiten en avontuur? Denk dan eens aan een vakantie in Drenthe. Drenthe beschikt over vele prachtige bossen en afwisselende natuurgebieden, maar er zijn ook vele interessante plaatsen en verrassend veel leuke (kinder)activiteiten te vinden.

Camping bij Meppel, gezelligheid ten top

Wanneer u een camping bij Meppel bezoekt, kunt u genieten van een plaats vol gezelligheid. Vooral in de zomermaanden bruist deze stad enorm tijdens de Donderdag Meppeldagen. Op 6 donderdagen in de maanden juli en augustus vinden er dan vele verschillende activiteiten met elke donderdag een verschillend thema plaats in de binnenstad, terwijl er elke donderdag veel muziek, een kinderrommelmarkt, concerten, markten en een poppentheater georganiseerd worden. Naast dit bruisende evenement, staat Meppel bekend om haar gezellige winkelmogelijkheden en haar ligging tussen drie natuurgebieden. Jezelf vervelen is er dus niet bij in Meppel, dus boek gauw jouw heerlijke verblijf op een camping Meppel!

Camping Staphorst, bijzonder en authentiek

Een bezoek aan Drenthe is niet compleet zonder bezoek aan het bijzondere plaatsje Staphorst. Geloof, klederdracht en authenticiteit staan centraal in Staphorst. Het plaatsje staat bekend als één van de meest kerkelijke plaatsen van Nederland. Het geloof neemt een belangrijke plaats in de samenleving in en vele aanwijzingen zijn hier in het dagelijks leven van te vinden. Zo is de kerk met 2300 (!) plaatsen bijvoorbeeld elke zondag tot 2x toe helemaal gevuld. Vele kerkgangers verschijnen hier in klederdracht, een kenmerk van Staphorst dat ook heel herkenbaar is. Deze herkenbaarheid en authenticiteit draagt Staphorst graag uit. Tijdens drie achtereenvolgende woensdagen in juli en augustus worden op toeristisch gebied de drukbezochte Staphorsterdagen gehouden. Tijdens deze dagen worden de kerkelijkheid met trots uitgedragen en worden onder meer demonstraties van oude ambachten en klederdrachtshows georganiseerd. Op deze manier wordt het authentieke karakter van Staphorst perfect tot uiting gebracht en wordt direct duidelijk waarom je een bezoek aan Staphorst en een verblijf op een heerlijke camping Staphorst niet zou willen missen.

Camping boeken in veelzijdig Drenthe

Drenthe heeft met de bijzondere plaatsen Meppel, Staphorst en Steenwijk al veel te bieden, maar heeft nog veel meer mogelijkheden. Zo kunt u in Drenthe genieten van de meest prachtige en uitgestrekte natuurgebieden, vindt u naast bovengenoemde plaatsen ook nog een de bijzondere plaatsen Zwolle en Giethoorn en zijn er vele leuke (kinder)activiteiten in de provincie te vinden. Dierenpark Emmen, Plopsa Indoor Coevorden, Attractiepark Drouwenerzand, Ballorig en het in Overijssel maar toch dichtbij gelegen Attractiepark Slagharen zijn voorbeelden van ontzettend spannende kinderattracties, terwijl vele musea (denk aan het Veenmuseum), theaters en vele andere culturele rijkdommen vele volwassenen zullen verbazen! Boek dus nu snel uw heerlijke vakantie in veelzijdig Drenthe. Een camping die perfect tussen alle mogelijkheden gelegen is, is Familiecamping De Vossenburcht. Vooral de ligging dichtbij Meppel, Staphorst en Steenwijk is uniek, terwijl de camping zelf ook nog eens over talloze faciliteiten en activiteiten beschikt. Ontdek dus snel de mogelijkheden van deze prachtige camping!

http://www.devossenburcht.nl/