CN Flex
Image default
Vakantie

Vakantie vieren in Portugal

Vakantie vieren in Portugal
Frankrijk, Spanje, Italië kennen we allemaal wel. Maar Portugal is voor veel mensen nog onbekend; wat natuurlijk erg zonde is want het is een prachtig land om te bezoeken.

Omgeving en klimaat
Portugal is onderverdeeld in elf provincies. De bekendste provincie voor toerisme blijft de Algarve, waar de plaatsen Faro en Albufeira te vinden zijn. De provincie Alentejo daarentegen, wordt ook steeds populairder onder de toeristen. Het klimaat en het landschap is in Portugal heel erg verschillend. In het noorden van Portugal is het klimaat wat natter en kan het er zeer koud worden. In de zomer is het in Portugal over het algemeen overal warm. De temperaturen kunnen desalniettemin flink verschillen. In het noorden van Portugal is het meestal rond de 25 graden, terwijl het in het midden en zuiden van Portugal al gauw 35 graden kan worden.

Bijzondere plekken
Portugal is een land met een grote geschiedenis. Deze geschiedenis is terug te vinden in de vele mooie bezienswaardigheden in Portugal. Zo staat in Lissabon de prachtige Belem toren. Deze prachtige in Manuelstijl gebouwde toren diende vroeger enerzijds als toegangspoort en anderzijds als verdedigingssysteem. Verder is de Dom Luis I brug ook razend populair onder de toeristen. Deze kenmerkende boogbrug is gelegen Porto.

Cultuur
Portugal heeft een bijzondere cultuur. Fascinerend om te zien is dat de invloeden van Europa, Afrika en het Midden-Oosten tot op de dag van vandaag nog steeds terug te vinden zijn. Verder is religie erg belangrijk voor de Portugezen. Portugal is dan ook overwegend katholiek.

Overnachten
Overnachten in Portugal hoeft niet duur te zijn. Meestal kunt u wel een hotel of hostel boeken voor zo’n 40 euro per kamer. Wanneer u bijvoorbeeld in het binnenland of aan de kustplaatsen verblijft, kan het voordeliger en leuker zijn om een vakantiehuis te huren. Vakantiehuizen in Portugal zijn eveneens goed betaalbaar. Een vakantiehuis in Portugal heeft bovendien vaak een eigen zwembad.

http://www.mudanca.nl